pantelis51 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2008 Δημοσιευμένο 24 Μαΐου 2008 Γενικά σε τι απόσταση πρέπει να είναι τα monitors από το τοίχο; Τα δικά μου είναι σε απόσταση 30-40 cm Αυτό γενικά μπορείς να το δεις με δύο τρόπους: Πρώτον από το manual του κατασκευαστή και δεύτερον με χρήση του αυτιού σου πειραματιζόμενος. Γενικά το ιδανικό είναι μια ...μεγάλη απόσταση αλλά αυτή η "ιδανικότητα" είναι άμεσα συνιφασμένη με το μέγεθος του ηχείου αλλά και τα ειδικότερα χαρακτηριστικά του: Πχ το ηχείο είναι 5άρι, 6άρι ή 8άρι? Έχει οπή εκτόνωσης χαμηλών πίσω ή μπροστά? Είναι ηλεκτροστατικό ή μαγνητοστατικό? Και φυσικά η γενικότερη σχεδίαση του. Το πως ακτινοβολεί (μακρινού πεδίου, near field κλπ) Τις απαντήσεις μπορείς να τις βρεις με τους δύο παραπάνω τρόπους λοιπόν. Δεν υπάρχει γενικός κανόνας. ;) Πάντως αν θες κάτι πιο συγκεκριμένο, τα Tascam μου (VL-X5) τα έχω στους 30 πόντους από τον τοίχο και μακάρι να μπορούσα να δώσω και άλλο ενώ τα hi-fi μου (audio Spectrum Studio 1 με 6.5 γούφερ) τα έχω στους τουλάχιστον 45 πόντους από τον τοίχο, ειδάλως σε κοντινότερη απόσταση μπουκώνουν (λόγω οπής ανάκλασης χαμηλών στο πίσω μέρος) :-X :-X :-X
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση