Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Παιδιά έπονται μίνι αφιερωματάκια σε δυο άλλα αγαπημένα μου συγκροτήματα, ελαφρώς διαφορετικά μουσικά αλλά λίγο πολύ του ίδιου vibe: Dream Syndicate και Mazzy Star. Πρέπει να βρω λίγο χρόνο και έμπνευση... αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει τα θρεντ, feel free και θα σιγοντάρω.  :)

YΓ. Thanks fleamail!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• 3 χρόνια αργότερα...
  • Απαντήσεις 30
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Δημοσιευμένο

Παιδιά έπονται μίνι αφιερωματάκια σε δυο άλλα αγαπημένα μου συγκροτήματα, ελαφρώς διαφορετικά μουσικά αλλά λίγο πολύ του ίδιου vibe: Dream Syndicate και Mazzy Star. Πρέπει να βρω λίγο χρόνο και έμπνευση... αν κάποιος θέλει να ξεκινήσει τα θρεντ, feel free και θα σιγοντάρω.  :)

YΓ. Thanks fleamail!

Μπανταρα οι Wipers! απο τις λιγες.. επρεπε να περασουν 20 χρονια να πουμε για να γινουν ευρυτερα γνωστοι στο Ελλαδισταν.. οποιοι διαβαζαν φανζινς τους ηξεραν μονο.. Rollin Under κτλ.. αφιερωμα Dream Syndicate ναι.. αλλα Mazzy Star? με τιποτα... Green on Red κανε! και τσεκαρε και Jet Blackberries απο 80'ς αν δεν τους ξερεις ηδη..υ

Ελλαδιστανός

Δημοσιευμένο

Οι Wipers ήταν δημοφιλέστατοι και στην Ελλάδα ,αλλά και στην Ευρώπη στα πλαίσια ενός άντργκραούντ γκρουπ, σε αντίθεση με την Αμερική που μαθεύτηκαν εξαιτίας των διασκευών των Νιρβάνα. Σε Ελλάδα και Ευρώπη μάλιστα είχαν και σπουδαίες πωλήσεις δίσκων-πάντα για τα δεδομένα της άντεργκράουν σκηνής- σε αντίθεση με το αμέρικα  .

Το 87 έπαιξαν 2 βραδιές στο κλαμπ Κοντραστ στη Θεσσαλονίκη και καπάκι στην Αθήνα άλλες 2 στην Αυτοκίνηση αυτό το πράμα εκεί στις αρχές της Βουλιαγμένης .΄Και οι 4 βραδιές ήταν sold out, ήμουν στις 3 .Η δεύτερη βραδιά στην Αθήνα ήταν μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου.

Κάτι που λίγοι ίσως γνωρίζουν ,είναι ότι ο Γκρεγκ Σέιτζ που ουσιαστικά είναι το γκρουπ -οι υπόλοιποι κατά διαστήματα άλλαζαν- κοντεύει 70 χρονών και δεν πρωτοεμφανίστηκε στα 80,απλά ήταν άνθρωπος που δεν πολυορεγώταν τα πολλά σούρτα φέρτα και τις δημοσιότητες .

Στα περισσότερα τραγούδια τους ο ντράμμερ ΔΕΝ χρησιμοποιεί μπότα κατ' απαίτηση του Σέιτζ .

No one wants an alien

Δημοσιευμένο

Το να τους πεις punk τους αδικεις. Επαιξαν ενα κολασμενο R'N'R που ειχε μεχρι και ψυχεδελικα στοιχεια. Απο διλεπτα μεχρι τεραστια κομματια. Ο Greg Sage που ηταν ουσιαστικα η μπαντα ειναι μεγαλος συνθετης, στιχουργος και κιθαριστας. Live ηταν μια μεγαλη εμπειρια για μενα που θα μου μεινει αξεχαστη. Και οι δυο πρωτοι δισκοι που εχουν μονο το ονομα του ειναι και αυτοι στο ιδιο επιπεδο.

Δημοσιευμένο

Οι Wipers ήταν δημοφιλέστατοι και στην Ελλάδα ,αλλά και στην Ευρώπη στα πλαίσια ενός άντργκραούντ γκρουπ, σε αντίθεση με την Αμερική που μαθεύτηκαν εξαιτίας των διασκευών των Νιρβάνα. Σε Ελλάδα και Ευρώπη μάλιστα είχαν και σπουδαίες πωλήσεις δίσκων-πάντα για τα δεδομένα της άντεργκράουν σκηνής- σε αντίθεση με το αμέρικα  .

Το 87 έπαιξαν 2 βραδιές στο κλαμπ Κοντραστ στη Θεσσαλονίκη και καπάκι στην Αθήνα άλλες 2 στην Αυτοκίνηση αυτό το πράμα εκεί στις αρχές της Βουλιαγμένης .΄Και οι 4 βραδιές ήταν sold out, ήμουν στις 3 .Η δεύτερη βραδιά στην Αθήνα ήταν μια από τις καλύτερες συναυλίες που έχω παρακολουθήσει στη ζωή μου.

Κάτι που λίγοι ίσως γνωρίζουν ,είναι ότι ο Γκρεγκ Σέιτζ που ουσιαστικά είναι το γκρουπ -οι υπόλοιποι κατά διαστήματα άλλαζαν- κοντεύει 70 χρονών και δεν πρωτοεμφανίστηκε στα 80,απλά ήταν άνθρωπος που δεν πολυορεγώταν τα πολλά σούρτα φέρτα και τις δημοσιότητες .

Στα περισσότερα τραγούδια τους ο ντράμμερ ΔΕΝ χρησιμοποιεί μπότα κατ' απαίτηση του Σέιτζ .

Sold out ηταν γιατι στο Ελλαντα του 80, καθε συναυλια ηταν event.. ακομα και πολιτικο.. οπως εγινε με τη συναυλια του Gallagher.. ο underground κοσμος ηταν λιγος οπως και εξακολουθει να ειναι.. τα live των Birthday Party κτλ γιατι δεν ηταν sold out? το τελευταιο το γνωριζω καθ'οτι drummer  ;) Σωστος ο Κωστας.. μανιασμενο σκοτεινο r'n'r θα ελεγα

Ελλαδιστανός

Δημοσιευμένο

aa.jpg

...αλλά ευχαριστώ για το bump!  ;D

Aυτό με την μπότα δεν το ήξερα, αν και θα ορκιζόμουν πως όσα τραγούδια τους έχω ακούσει έχουν. Και δεν το πολυκαταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει. Ίσα ίσα που ο κλασσικός τονισμός μερικών σημείων του μέτρου είναι εξαιρετικά χρήσιμος. Κατά τα άλλα έχω ένα φίλο από συγκρότημα που τους έκανε support στην Αθήνα, και μου είχε πει ένα-δυο γουστόζικα περιστατικά... (μάλλον ακατάλληλα για δημόσιο ποστ).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημοσιευμένο

Sold out ηταν γιατι στο Ελλαντα του 80, καθε συναυλια ηταν event.. ακομα και πολιτικο.. οπως εγινε με τη συναυλια του Gallagher.. ο underground κοσμος ηταν λιγος οπως και εξακολουθει να ειναι.. τα live των Birthday Party κτλ γιατι δεν ηταν sold out? το τελευταιο το γνωριζω καθ'οτι drummer  ;) Σωστος ο Κωστας.. μανιασμενο σκοτεινο r'n'r θα ελεγα

Από τη συναυλία του Γκάλαχερ και πέρα ήμουν μέσα σε όλες τις συναυλίες εκείνα τα χρόνια και ναι ισχύει ο συλλογισμός σου ,ότι όλοι ''εμείς'' οι περίεργοι της εποχής πηγαίναμε σχεδόν σε όλα .........εκτός από κομματικές συγκεντρώσεις  ;D, αλλά αυτό δεν αναιρεί ούτε την απήχηση ,ούτε τις πωλήσεις δίσκων σε σχέση με την αναγνωρισιμότητα του γκρουπ στην Αμερική σε σχέση με την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Οι Birthday party και αργότερα Ο νικ Κέιβ ,ο Ίγγι, oi Fall και διάφοροι άλλοι ,είχαν κάνει δεύτερο σπίτι τους την Ελλάδα ,γιατί οι συναυλίες ήταν πάντα sold out .

@ bloody επειδή κάποτε προσπαθούσαμε να το παίξουμε κι εμείς το over the edge, άκου προσεκτικά  ;D

ΤΟ ίδιο ισχύει και εδώ

Αν επιχειρήσεις με μπότα κάτι θα ακούγεται πάντα παράταιρο και μην μπερδεύεσαι με το μπάσσο  ;)

No one wants an alien

Δημοσιευμένο

Nα συνεισφέρω κι' εγώ στο θέμα.

Ο Gregg Sage σε ηλικία 17 ετών συμμετείχε το 1971 στο δίσκο του (των) Beauregarde. Στους φανατικούς αρέσει, σε μένα όχι. Κυκλοφορεί σε cd, γιατί σε βινύλιο είναι πανσπάνιο, και έτσι μπορείτε να πάρετε μια γεύση.

Οι 4 και όχι οι 3 πρώτοι δίσκοι των Wipers είναι διαμάντια - με μια αδυναμία του γράφοντος στο Youth - αλλά εξαιρετικά κομμάτια βρίσκονται σ' όλα.

Το κομμάτι που έχει στοιχιώσει όμως στο μυαλό μου είναι το:

http://soundcloud.com/nonoy412/wipers-different-ways

Μου αρέσουν τα αφιερώματα στις μεγάλες μπάντες, δώστε συνέχεια. :)w

Beauregarde.jpg.c0ff8032b2f067ec76e70902bb150bbe.jpg

InfluenSir!

Δημοσιευμένο

Οι 4 και όχι οι 3 πρώτοι δίσκοι των Wipers είναι διαμάντια - με μια αδυναμία του γράφοντος στο Youth - αλλά εξαιρετικά κομμάτια βρίσκονται σ' όλα.

Το chord progression στο When it's Over είναι ανεπανάληπτο. Ο άνθρωπος παίζει chords με τρόπο μοναδικο και εντελώς χαρακτηριστικό. Στη συναυλία στο club 22 προλόγιζε καθε τραγούδι, και καθώς μιλούσε έπαιζε μερικα chords με εκείνο τον ανταριασμένο ήχο, νόμιζες πως άκουγες άλλο όργανο, εντελώς αντισυμβατικές αρμονίες.

Δημοσιευμένο

Τα έχουμε ξαναπεί και σ' άλλο thread αλλά πάντα γουστάρω να επαναλαμβάνω πόσο ωραία μουσική έφτιαξε αυτός ο άνθρωπος. Και ΝΑΙ ...ήμουν κι εγώ στο Club 22 το '87 :D

Με παραξενεύει βέβαια που δεν έχει γίνει ως τώρα αναφορά στις προσωπικές δουλειές του Sage (ακούς Νέστορααα;;;}  :D και ειδικότερα στο άλμπουμ "Straight Ahead" που εγώ προσωπικά θεωρώ εξαιρετικό.

Edit:  Το Blue Cowboy από το παραπάνω βίντεο ΔΕΝ είναι Wipers όπως λέει ο τίτλος. Είναι από το Straight Ahead.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...