Jasemeister Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Καλημέρα! Όσοι έχουν ή είχαν στην κατοχή τους κιθάρα με Floyd Rose ίσως θα ξέρουν ότι ένα απ'τα προβλήματα που εμφανίζοντε λόγω χρόνου/χρήσης/κακής εφαρμογής/μαλακότητα ξύλου είναι η υποχώρηση του ξύλου μπροστά απ'το bushing με αποτέλεσμα το FR να παίρνει κλίση, να βγαίνουν flat οι χορδές, κτλ. Εδώ και καιρό έχω μια Tanglewood με το συγκεκριμένο πρόβλημα και έχω φάει το net να βρω λύσεις. Η πιο αξιοσημείωτη που βρήκα είναι αυτή: http://www.rockertalk.com/home/index.php?option=com_content&task=view&id=20&Itemid=41 Βέβαια υπάρχουν και τα extreme όπως αυτή: http://www.timeelect.com/bbf.htm Αν κάποιος γνωρίζει κάποια άλλη μέθοδο ή θέλει να σχολιάσει ευπρόσδεκτος να καταθέσει ;) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
kwstas79 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Η μόνη λύση για αυτό το πρόβλημα είναι η εξής: Κόβεις ένα κομμάτι ξύλο ίσα-ίσα να καλύπτει το routing του fr, το κολλάς στην κιθάρα, στοκάρεις, βάφεις και βάζεις αυτό εδώ: ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Χωρίς πλάκα τώρα, η πρώτη λύση μου φαίνεται πιό προσωρινή, μέχρι να σου ξανακάνει κόλπα. Η δεύτερη είναι η σωστή, η πρόστυχη. LEGO people live in houses made of their own flesh.
Jasemeister Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 :D :D :D Ίσως έχεις δίκιο σ'αυτό που λες αλλά τουλάχιστον δεν χάνεις κάτι δοκιμάζοντας πρώτα την λύση #1. Εδώ που τα λέμε είναι αρκετά βαρβάτη διαδικασία που έφτιαξε ο άλλος το brass block (μηχανουργεία, κτλ). Θα το προσπαθήσω να δω πόσο προσωρινό patch-up είναι το #1. Άμα είναι να χαλάσει πάλι μετά από 5-6 χρόνια δεν με χαλάει και πολύ να επαναλάβω τη διαδικασία πάντως η οποία φαίνεται αρκετά ανώδυνη. Ανεβάζω και pdf του #1 με τις εικόνες του: Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
kwstas79 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Ναι αλλά με το brass block βελτιώνεται και ο ήχος!!! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D LEGO people live in houses made of their own flesh.
Jasemeister Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Για κάποιο ανεξήγητο μέχρι στιγμής λόγο το Floyd Rose της κιθάρας μου έχει brass block... :) Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
kwstas79 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 Ε αν βάλεις και το δεύτερο brass block ο ήχος θα γίνει δύο φορές καλύτερος!!! ;D Πάντως αυτή τη ζημιά την παθαίνουν συνήθως οι κιθάρες από κόντρα-πλακέ ή κάποιο μαλακό ξύλο, π.χ. το basswood που φτιάχνουν τις περισσότερες κιθάρες οι ασιάτες. Μια φτηνή bc rich που είχα δει πρόσφατα ήταν σε πραγματικά άθλια κατάσταση. LEGO people live in houses made of their own flesh.
Jasemeister Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 OP Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2008 ;D Είναι κιθάρα του '86, το σώμα είναι alder. Aπ'ότι ξέρω ήταν η stage κιθάρα ενός κιθαρίστα σε γνωστό γκρουπ στο Manchester και έχει πάρα μα πάρα πολλά live στο ενεργητικό της. Ο τύπος μάλλον τις ταλαιπωρούσε τις κιθάρες του (έχει μπόλικα χτυπήματα) και υποθέτω ότι είναι αποτέλεσμα βαριάς χρήσης + κανένα "εργατικό" ατύχημα. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση