Jasemeister Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Άμα έχεις φωτογραφική και χρόνο ανέβασε φωτό από το control cavity να δούμε πως είναι τα ηλεκτρονικά μέσα και αν υπάρχει ένας στοιχειώδες shielding... Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
Vrass Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ θα έλεγα να ψαχτείς λίγο περισσότερο με τις ρυθμίσεις του ενισχυτή σου. Με λίγο κατέβασμα στο gain και λίγο ψάξιμο στο equalizer πιστευω ότι μπορείς να πετύχεις πολύ γκάζι χωρίς τους μικροφωνισμούς. Οι μαγνήτες που λες ότι φοράει η κιθάρα είναι πολύ καλοί και δοκιμασμένοι, οπότε το πρόβλημα πιστεύω ότι θα λυθεί απλώς με διαφορετικές ρυθμίσεις. Σε εντάσεις live οι ακραίες ρυθμίσεις σε gain και eq συνήθως δημιουργούν πρόβλημα. Κάνε 1-2 δοκιμές παραπάνω και θα τη βρεις την άκρη. ;) Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...
IraklisZS Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 κι εγώ θα σου πρότεινα να χαμηλώσεις το gain.. ίσως αυτό που χρειάζεσαι είναι (κομπρέσσορας)+(λιγότερο gain) a classic player now...
Spyros Delta Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Εχω ακουσει πολλες φορες πολλοι να εχουν προβλημα "θορυβου" με τους passive διπλους αλλα και μονους μαγνητες περισσοτερο. Θα απαντησω γενικα για πολλους φιλους και οχι στο φιλο συγκεκριμενα ο οποιος μπορει να εχει αληθινα "προβλημα" Δεν εχω διαβασει ποτε να γινεται η πιο απλη ερωτηση πριν παμε στα θεματα "noise gate" κλπ εξηζητημενες λυσεις. Η απλη ερωτηση που θετω ειναι : ο θορυβος-τσιριγμα-βομβος κλπ εξακολουθει και οταν ειναι κλειστο το volume? Αν ναι τοτε παμε στις πιο εξηζητημενες λυσεις (αν και εδω εχω ενσταση). Αν δεν υπαρχει "θορυβος" ή ειναι ελαχιστος οταν κλεινουμε το volume, γιατι δεν το κλεινουμε τοτε οταν δεν παιζουμε? Εχω δει σε μερικα λαιβ νεων γκρουπ αυτο το λαθος, που εχει σαν αποτελεσμα καθε φορα που τελειωνει ενα κομματι να ακουγονται "διαφορα" μεχρι να αρχισει το επομενο και αυτο γιατι δεν κλεινουν το volume και αφηνουν το οργανο "ανεξελεγκτο" να "σφυριζει". Και η λυση που ζητανε αμεσως ειναι το noise gate το οποιο εχει τα συν αλλα και τα πολλα πλην. Φιλικα ΣΔ Spyros Delta - YouTube - https://www.facebook.com/spyros.delta
RayDTutto Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 24 Φεβρουαρίου 2008 @Lukather όταν λες "τσιρίζουν" εννοείς "μικροφωνίζουν", έτσι; Οι μαγνήτες είναι όντως decent. Οπότε πάμε σε άλλο ερώτημα. Τους είχε από τη μάνα της ή τους εγκατέστησε κάποιος; Το πρόβλημα παρουσιάζεται και στους δύο; BTW, ναι, αν χαμηλώσεις τους μαγνήτες (υπό την προϋπόθεση ότι δεν ήταν πολύ ψηλά και άρα δεν μείωναν την ταλάντωση της χορδής), χάνεις σε hotness, τα (pinch) harmonics γίνονται δυσκολότερα, χάνεις συχνότητες κ.ο.κ. @delta66 απ'ό,τι λέει ο φίλος, το πρόβλημα του είναι το "τσίριγμα" στις παύσεις των κομματιών. Αν καταλαβαίνω καλά, παίζει κομμάτια με περίπλοκα ρυθμικά και στις σχετικές παύσεις δεν θέλει να "τσιρίζει" η κιθάρα. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.
Lukather Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 OP Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 Οταν λέω τσιρίζουν εννοώ ένα πολύ οξύ θόρυβο, που δεν έχει καμία σχέση με το feedback, και συμβαίνει ακόμα και όταν κρατάω τις χορδές με το χέρι. αν έχω το volume κλειστό δεν ακούγεται τπτ. Οι μαγνήτες ήταν φορεμένες από τη μάνα της. Το πρόβλημα έγκειται στα σόλο, όπου χρησιμοποιώ συχνά παύσεις. Δεν χρησιμοποιώ πουθενά αλλού drive, παίζω φανκ. Οπ'οτε δεν υφίσταται πρόβλημα μεταξύ των κομματιών του σετ, παρά μόνο ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ του σόλο. Ξαναλέω ότι το drive δεν το χρησιμοποιώ για ρυθμικά οπότε να χάνεται σε live ώστε να χρειάζεται να χαμηλώσω το gain.Μόνο για σόλο Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στον bridge αλλά ενίοτε υπάρχει και στον neck Δεν είναι πρόβλημα feedback το ξαναλέω (είναι ενοχλητικό ενώ το feedback είναι .........ωραίο) Ορίστε και φωτό από το control cavity http://www.myspace.com/implosionprogmetal
NicolasAth72 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 μηπως έχουν καπάκια οι μαγνήτες σου? είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια κιθαρα μου παλια. βγαζοντας τα καπακια συνηλθε σε μεγαλο βαθμο. μάλλον ειναι εντελως ασχετο αυτο που γραφω αλλα λέω, μηπως και ... https://www.facebook.com/automaton.athens
kkaravolas Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 Εγώ θα πρότεινα να χαμηλώσεις ελάχιστα το volume της κιθάρας όταν είναι να βάλεις gain. Όχι πολύ ώστε να γίνει ασθενικός ο ήχος της κιθάρας, αλλά ελάχιστα μέχρι το σημείο που θα σταματήσει να σφυρίζει. ;) http://www.prejudicereborn.com
Lukather Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 OP Δημοσιευμένο 25 Φεβρουαρίου 2008 μηπως έχουν καπάκια οι μαγνήτες σου? είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια κιθαρα μου παλια. βγαζοντας τα καπακια συνηλθε σε μεγαλο βαθμο. μάλλον ειναι εντελως ασχετο αυτο που γραφω αλλα λέω, μηπως και ... Οχι φίλε μου, δεν έχουν καπάκια... http://www.myspace.com/implosionprogmetal
Jasemeister Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 26 Φεβρουαρίου 2008 Λοιπόν φίλε Lukather βλέποντας το cavity μου φαίνεται μια χαρά. Χθες είχαμε παρόμοιο πρόβλημα σε πρόβα με την Epiphone LP Studio Gothic του συναδέλφου κιθαρίστα. Το έλυσα πολύ απλά κατεβάζοντας το tone του μαγνήτη μέχρι να σταματήσει το squeeling/schreeching και έτσι έγινε και πολύ καλύτερος ο ήχος της παραμόρφωσης overall ;) Όταν παίζεις με πολύ high gain κεραμικούς μαγνήτες σε μεγάλες εντάσεις μέσα από τρανζίστορ ενισχυτή, οι αρμονικές "θερίζουν" αν δεν τις "τιθασεύσεις" με το tone της κιθάρας. Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση