Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

Λοιπόν, τα πιατίνια αυτά ανήκουν στη Τούρκικη σχολή κατασκευής πιατινιών. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, προέρχεται από το εργαστήριο της Istanbul Mehmet.

Από ότι έχω ακούσει σε γνωστό κατάστημα της οδού Σουλτάνη στα Εξάρχεια, μου έκανε εντύπωση ο γεμάτος ήχος και οι πολλές αλλά κρατημένες αρμονικές τους με αρκετή διάρκεια. Γενικά τα θεωρώ «βραχνά» πιατίνια ποιο oriental που ταιριάζουν άψογα όταν η μουσική ζυγαριά μας γέρνει προς τη jazz, ή κάτι παρόμοιο. Σαν πρότυπο, θεωρώ τη σχολή Zildjian (άσχετα αν είναι πια, Αμερικάνικα). Μαζί με τα Sabian, σε γενικές γραμμές, είναι της ίδιας κατηγορίας. Τούρκικα κράματα, που έχουν μεταδοθεί από μάστορα σε μάστορα και με κατασκευή στο χέρι. Αν εξαιρέσουμε Sabian και Zildjian που παράγουν και πιατίνια «μηχανής», αν σου αρέσει ο ήχος των Τούρκικων, μπορείς να βρεις αρκετές εταιρείες που να σε ικανοποιούν. Σαν χειροποίητα, θεωρούνται κάτι ξεχωριστό και συλλεκτικό. Το μόνο μειονέκτημα, είναι πως δεν υπάρχει standard ήχος σε κάθε κομμάτι, λόγω της διαδικασίας παραγωγής και θέλει λίγο, ποιο πολύ ψάξιμο, για να βρεις αυτό που σου κάνει.

Προσωπικά και μόνο, προτιμώ πιατίνια Ευρωπαϊκής σχολής και έχω ξεχωρίσει τα Paiste και Meinl, θεωρώντας τα γενικά ποιο brilliant σε ήχο, αλλά και καλύτερα να ταιριάζουν σε all around και σύγχρονη μουσική. Επίσης οι Τούρκικες εταιρείες κατασκευάζουν πιατίνια για σύγχρονη, ποιο σκληρή μουσική ή ας το πούμε δυτικού προσανατολισμού, ενώ στον αντίποδα, οι Ευρωπαϊκές έχουν μοντέλα πιο traditional, έτσι ώστε να ικανοποιούν και τους πιο «κλασσικούς».

Η λύση λοιπόν σε αυτό το μπέρδεμα είναι απλή: Χοντρικά όταν η μουσική που συνοδεύουμε είναι σύγχρονη, σκληρή ή δυτική, αγοράζουμε Ευρωπαϊκά. Αν το ρίχνουμε στη jazz αγοράζουμε Τουρκικά. Έτσι έκαστος στο είδος του…

 

http://www.ageancymbal.com/ Ενημερώσου και αν σου αρέσουν αγόρασε από το  http://www.drumstore.gr/

 

Then as it was, then again it will be...

Δημοσιευμένο

Οι τιμές τους όπως θα παρατήρησες είναι σχετικά χαμηλες σε σχέση με τα αντίστοιχα Sabian + Zildjian αλλά αυτό είναι θέμα μάρκας - η ποιότητα τους είναι εξαιρετική.

  • 1 μήνα αργότερα...
Δημοσιευμένο

Ρε παιδιά με όλο το σεβασμό αλλά δεν αντέχω να μη σχολιάσω...ακόμα και στα πιάτα κατάφεραν οι τόυρκοι να παραπέμψουν στο Αιγαίο;

 

Έλεος... >:( Το μάθαμε κι αυτό!

Συγνώμη για το οφφ-τόπικ.

Δημοσιευμένο

Όντως, "κουβέντα να γίνεται" είναι το σχόλιο, αλλά δεν άντεξα ρε φίλε. Τους έχω ικανούς να τα ονομάσουν και Ακρόπολη σε λίγο. Τεσπα, σόρρυ για το άκυρο σχόλιο.

Δημοσιευμένο

Καλά, και εμείς το ίδιο "ένοχοι" είμαστε αφού έχουμε και ολόκληρη αεροπορική εταιρεία με το όνομα του αιγαίου. Του οποίο ώς γνωστόν ανήκει σε μικρό ποσοστό σε εμάς, σε λίγο μικρότερο απέναντι, και όλο το υπόλοιπο στα ψάρια (διεθνή χωρικά ύδατα).

 

Σόρρυ που συνέχισα το  off topic  :P

Δημοσιευμένο

Ούτε Agean ούτε Instabul. Paiste και ξερό ψωμί. Βέβαια τώρα που το σκέφτομαι. Ούτε και Meinl, έιναι Γερμανικά και..............

Η επιλογή είναι του καθένα μας....

@ Superfunk + 1000

Then as it was, then again it will be...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...