Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιευμένο

γειά χαρά!

λοιπόν είμαι αυτοδίδακτος σαν κιθαρίστας και δε ξέρω ποια ειναι η ..σωστή μέθοδος να λύσω το ακόλουθο πρόβλημα..

όταν παίζω γρήγορα με distortion, όταν σηκώνω τα δάχτυλά μου από μια χορδή και παίζω σε άλλη χορδή, η προηγούμενη συνήθως, όσο κι αν προσπαθώ να την αφήσω απαλά, συνεχίζει να κάνει φασαρία.. το μεγαλύτερο προβλημα δε εφανίζεται στα κατεβάσματα, οπου αλλάζω συνέχεια χορδές..

όταν παίζω αργά χρησιμοποιώ τα άλλα δάχτυλά μου για να σκεπάζω τις χορδές που δε χρειάζομαι, αλλά όταν παίζω πιο γρήγορα αυτο δε γίνεται..

παρατηρώντας διάφορους ..παπάδες στο youtube παρατήρησα πως κανείς τους δε χρησιμοποιεί το αριστερό χερι για να σκεπάζει χορδές.. λοιπόν τί πρέπει να κάνω? τις σκεπάζω με το δεξί? η απλά προσέχω να παίζω ακόμα πιο καθαρά??

help!  ;D

a classic player now...

Δημοσιευμένο

mute με το δεξι στην ακρη της γεφυρας με την παλαμη....το σημειο και τον καταλληλο τροπο θα τον βρεις με την εξασκηση και τον καιρο!

NON SERVIAM...

Δημοσιευμένο

μπορείς επίσης να mutareis τις χορδές που είναι πάνω απ την χορδή που παιζεις κάθε στιγμή με το δεξί κ τις από κάτω με τ αριστερό!

εμένα μου βγαίνει φυσικά!!(κ εγώ αυτοδίδακτος αλλά με τον καιρό όοολα γίνονται!!

Δημοσιευμένο

Practice αδερφε,δεν ειναι ευκολα αυτα που πας να παιξεις.

Αν καταλαβα μιλας για sweep picking arpegios.

Σε αντιθεση με οτι σου ειπαν οι φιλοι το 80% του muting σε αυτη την τεχνικη γινεται με το χερι της ταστιερας.

Οταν αφηνεις το δακτυλο αφου εχεις πατησει την νοτα και υστερα πατας στην αλλη χορδη(νοτα) τοτε η παραπανω νοτα "πεθαινει" και παει λεγοντας εως οτου κατεβεις μεχρι την χορδη που θες να παιξεις (3-4-5-..6) Εσυ προφανως τα κανεις μανταρα γιατι ολο αυτο για το παιξεις γρηγορα θελει (κλαψ)ΕΞΑΣΚΗΣΗ.

5 long years

Δημοσιευμένο

δεν νομιζω ότι μιλαει για sweep picking αλλά θα μας λύσει την απορία ο ίδιος...

Πάντως σε γενικές γραμμές κ στις περισσότερες τεχνικές αυτό που είπα στο προηγούμενο post πετυχαίνει..

Δημοσιευμένο

Φίλε μου θέλεις εξάσκηση, εξάσκηση και λίγη εξάσκηση ακόμα. Αυτό που περιγράφεις είναι "τσαπατσούλικο" παίξιμο. Όλοι περάσαμε από εκεί και ορισμένοι επιστρέφουμε συχνά.  ;)

Και ένα μικρό τιπ: όσο μπορείς, να εξασκείσαι με την κιθάρα στον ενισχυτή σου. Όχι unplugged. Όταν παίζεις unplugged, δεν ακούς τους πραγματικά μικρούς ήχους που κάνουν τα δάχτυλα σου στις χορδές, μόνο τις νότες. Συνηθίζεις έτσι και μετά, όταν καρφώνεις την κιθάρα στον ενισχυτή σου, ακούς δεκαπέντε πράγματα που δεν θες να ακούς.

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Δημοσιευμένο

καλημέρα σε όλους και ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Kostas-5150:

χμμ αυτό που λες είναι πολύ πιο "μπροστά" από αυτό που προσπαθώ να κάνω.. μιλάω για πολύ χοντρά πράγματα.. ένα απλό κατέβασμα κλίμακας στην κιθάρα που έχει τόσες χορδές άρα θα χρειαστεί να αφήσεις και πολλές χορδές, μου προκαλεί μεγάλο πρόβλημα γιατί όταν αφήσω μία χορδή και αρχίσω να παίζω σε άλλη, η προηγούμενη χορδή δε σταματάει να ακούγεται.. και από την άλλη αναρωτιόμουν πως τόσοι πολλοί παίζουν τόσο καθάρά και τόσο πολύ πιο γρήγορα απο μένα και κρατάνε τον ήχο τους πεντακάθαρο

Jasemeister:

η κιθάρα είναι πολύ πρόσφατα σεταρισμένη.. πως θα μπορούσε όμως μια ασετάριστη κιθάρα να προκαλέσει τέτοιο πρόβλημα?

mscmkr:

καταλαβαίνω τι λες, και πράγματι η τσαπατσουλιά σίγουρα προκαλεί τετοια προβλήματα, απλά στην ηλεκτρική κιθάρα είναι μάλλον ακατόρθωτο να έχεις ησυχία απο τις χορδές που δε χρησιμοποιείς μόνο προσέχοντας το παίξιμό σου.. μονο οι ταλαντώσεις της γέφυρας του τρέμολο [προσθήκη στο edit: ή ακόμη και πως να το πω οι αρμονικές συχνότητες] κάνουν και τις άλλες χορδές να ακούγονται, γιαυτό ήθελα να ρωτήσω την straight τεχνική ωστε να το μάθω σωστα  :)

πάντως πάντα παίζω με ενισχυτή, βοηθάει πολύ στο να έχεις πλήρη "αυτογνωσία" του ήχου και του παιξίματος σου

θα προσπαθήσω προς το παρόν την τεχνική με την παλάμη που προτείνατε.. και θα επανέλθω όταν αρχίσω τα sweeps  ;)

thx!

a classic player now...

Δημοσιευμένο

Αν οι χορδές είναι ρυθμισμένες ψηλά, δηλ. απέχουν αρκετά από τα τάστα όταν δεν τις πατάς, τότε συνεισφέρουν στο πρόβλημά σου.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Δημοσιευμένο

Αν οι χορδές είναι ρυθμισμένες ψηλά, δηλ. απέχουν αρκετά από τα τάστα όταν δεν τις πατάς, τότε συνεισφέρουν στο πρόβλημά σου.

α κατάλαβα τι λες.. μπά δε νομίζω να έχω τέτοιο πρόβλημα.. οι χορδές είναι χαμηλά ρυθμισμένες  :)

a classic player now...

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...