Samplist Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 24 Ιανουαρίου 2008 Γεια χαρά σε όλους! Συνήθως γράφω τα projects στο cubase στα 24/44.1, δοκίμασα να γράψω στα 24/96 αλλα το pc (AMD4400x2) γονατίζει με λίγα plugins!!! Τα projects μου συνήθως αποτελούνται από μπασσο κιθάρες τύμπανα και synths. Αξίζουν τα 24/96? Άλλη ερώτηση: Εφόσον το cubase αποθηκεύει εσωτερικά σε 32bit γιατί τα projects έχουν τόσο μεγάλη διαφορά στο μέγεθος (χωρητικότητα σε MB)? Άλλη σκέψη: Αν το cubase σώζει τα files σε 32bit ανεξάρτητα από τα settings του project, δε θα πρεπε όταν κάνεις export ακόμα και στη φυσική συχνότητα του project πχ 24/44.1 να χρησιμοποιείς dithering? Το ίδιο δε θα πρεπε να ισχύει και για tracks τα οποία κανείς export και τα ξαναβάζεις στο project (freeze)? Έχω μπερδευτεί πραγματικά, μια βοήθεια βρε παιδιά!
ex-OurDarkness Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 25 Ιανουαρίου 2008 Εφόσον το cubase αποθηκεύει εσωτερικά σε 32bit Οι εσωτερικοί υπολογισμοί είναι σε 32bit floating point, δεν ξέρω αν θα ήθελες να σου εξηγήσω και γιατί. Αυτό που λες "αποθηκεύει εσωτερικά" δεν είναι ακριβώς σωστό. Το μέγεθος καθορίζεται από τις ρυθμίσεις του εκάστοτε project. δε θα πρεπε όταν κάνεις export ακόμα και στη φυσική συχνότητα του project πχ 24/44.1 να χρησιμοποιείς dithering? Dithering γίνεται όταν ένα σήμα χρειάζεται να αλλάξει από μία ψηφιακή μορφή σε μία άλλη, π.χ. από 24bit/96Khz στα 16bit/44.1Khz, και συνήθως γίνεται μιά και καλή στο τέλος της επεξεργασίας. Έχε κατα νου ότι υπάρχουν διάφορα είδη dithering και ότι άπειρες ηχογραφήσεις υποφέρουν είτε από πολύ λίγο dithering είτε από πάρα πολύ dithering. (Τάδε έφη Bob Katz).
hsinn3r Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2008 Δημοσιευμένο 6 Φεβρουαρίου 2008 24/96 δε νομίζω πως χρειάζεται.. και αφού βλέπεις το pc να γονατίζει, μην το προτιμήσεις. κάνε και κάποιο A/B τεστ για να πεισθείς πως στην τελική η διαφορά απο 44.100 στα 96.000 είναι δεν αξίζει τελικά τον κόπο. το 24/44.100 νομίζω είναι ότι καλύτερο για home χρήση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση