Εναλλακτικές του Soundcloud

Φυσικά και εξαρτάται απο τους συνδρομητές! 

Κανένας δεν σκέφτεται εσένα όταν αξιολογεί για τον εαυτό του μια υπηρεσία.

Καρπώνεσαι όμως (χωρίς να στο καταλογίζει κανείς αρνητικά) το αποτέλεσμα της συνθήκης.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Φυσικά και εξαρτάται απο τους συνδρομητές! 

Κανένας δεν σκέφτεται εσένα όταν αξιολογεί για τον εαυτό του μια υπηρεσία.

Καρπώνεσαι όμως (χωρίς να στο καταλογίζει κανείς αρνητικά) το αποτέλεσμα της συνθήκης.

Κανείς εκτός από τον φίλο άλεξ εννοείς.

Ποιος είπε ότι η ύπαρξη του σαιτ εξαρτάται από τους συνδρομητές; Και ποιων τα χρήματα καρπώνομαι εγώ που το έχω δωρεάν τη στιγμή που αυτή είναι η πολιτική της εταιρίας; Προσφέρει η εταιρία κάτι δωρεάν και βγαίνει ο φίλος να μου πει πως μου πληρώνει το σάουντκλαουντ τη στιγμή που ο ίδιος αποφασίζει να πληρώσει, και το ξέρει, όχι για να στηρίξει εμένα, μα τον εαυτό του.

Το soundcloud εξαρταται απο τους συνδρομητες, οπως ενα μαγαζι απο τους πελατες του. Το οτι προσφερει δωρεαν υπηρεσιες σε καποιους δεν το αναιρει αυτο. Εαν δεν υπηρχαν οι συνδρομες (απο οσους πληρωνουν), ή εαν δεν υπηρχαν τα εμμεσα εσοδα απο κομματια (που προερχονται απο τους συνδρομητες), δεν θα υπηρχε σαιτ για να ανεβαζεις δωρεαν 2 ωρες μουσικης. Και το πιο πιθανο ειναι να εκμεταλλευονται, με καποιον τροπο, αυτα που ανεβαζεις και να δημιουργουν αξια απο αυτο. Αρα εξαρτωνται και απο σενα που δεν πληρωνεις. Αρκει να ανεβαζεις κομματια.

Το soundcloud εξαρταται απο τους συνδρομητες, οπως ενα μαγαζι απο τους πελατες του. Το οτι προσφερει δωρεαν υπηρεσιες σε καποιους δεν το αναιρει αυτο. Εαν δεν υπηρχαν οι συνδρομες (απο οσους πληρωνουν), ή εαν δεν υπηρχαν τα εμμεσα εσοδα απο κομματια (που προερχονται απο τους συνδρομητες), δεν θα υπηρχε σαιτ για να ανεβαζεις δωρεαν 2 ωρες μουσικης. Και το πιο πιθανο ειναι να εκμεταλλευονται, με καποιον τροπο, αυτα που ανεβαζεις και να δημιουργουν αξια απο αυτο. Αρα εξαρτωνται και απο σενα που δεν πληρωνεις. Αρκει να ανεβαζεις κομματια.

Σύμφωνοι. Ένα μέρος κερδών είναι από συνδρομητές. Όχι μόνο μουσικούς, και ακροατές. Κέρδη θα φέρνουν επίσης κι οι διαφημίσεις. Δε ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορούσα εγώ να φέρω λεφτά στο σάουντκλαουντ αλλά δεν αμφιβάλλω ότι γίνεται. 

Σαιτ για να ανεβάσεις 2 ώρες μουσική υπάρχουν πολλά. Bandcamp για παράδειγμα.

Μια και πληρώνω soundcloud, να διευκρινίσω ότι η συνδρομή σου δίνει, εκτός από τον έξτρα χρόνο κομμματιών, τρεις δυνατότητες ακόμα:

1. Μπορείς να αντικαθιστάς το αρχείο σε ανεβασμένο κομμάτι όσες φορές θέλεις. Στη free εκδοχή, πρέπει να ανεβάσεις νέο κομμάτι και να σβήσεις το παλιό αν έχεις κάνει κάποια αλλαγή/βελτίωση κλπ. Πολύ χρήσιμη λειτουργία αν έχεις ήδη κοινοποιήσει το link του track κάπου και δε θέλεις να το ακυρώσεις.

2. Έχεις τη δυνατότητα του spotlight. Τουτέστιν 5 κομμάτια που επιλέγεις ανά πάσα στιγμή από τη λίστα σου, εμφανίζονται πάντα πρώτα στη σελίδα, ανεξαρτήτως του χρόνου που τα ανέβασες. Στη free version, πρώτα είναι τα πιο πρόσφατα χωρίς δυνατότητα επέμβασης.

3. Έχεις δυνατότητα free mastering πέντε κομματιών σου ανά μήνα.

Δε ξέρω με ποιο τρόπο θα μπορούσα εγώ να φέρω λεφτά στο σάουντκλαουντ αλλά δεν αμφιβάλλω ότι γίνεται. 
 Και το πιο πιθανο ειναι να εκμεταλλευονται, με καποιον τροπο, αυτα που ανεβαζεις και να δημιουργουν αξια απο αυτο. Αρα εξαρτωνται και απο σενα που δεν πληρωνεις. Αρκει να ανεβαζεις κομματια.

Σίγουρα βγάζετε το ψωμί σας με κάτι πολύ μακρινό απο τέτοιου είδους "μαγαζιά" και ευτυχώς, γιατί θα βρισκόσασταν προ μεγάλων και δυσάρεστων εκπλήξεων αν υπολογίζατε να ζήσετε έτσι.?

Αυτό όντως θέλει χρόνο κι ενδεχομένως χρήμα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα, όταν δεν μου φτάνει ο χρόνος σβήνω κάτι από τα παλιά.

Εχω κομμάτια που είναι 20 λεπτά. Και ίσως όχι ένα μόνο. Αν υποτίθεται θες την πλατφόρμα και για "εξασφάλιση" δικαιωμάτων δεν σε παίρνει να τα σβήσεις. Αλλωστε το προφιλ σου υποτίθεται ότι είναι μια πλήρης εικόνα του τι έχεις φτιάξει. Είμαι ήδη στα 40-45 κομμάτια και όταν τελειώσω αυτό που κάνω τώρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα είμαι κοντά στο 90% του pro πακέτου.

Μελλοντικά θα τα ανεβάσω σιγά σιγά στο youtube που το θεωρώ πιό σταθερή πλατφόρμα, δηλαδή μακροβιότερη και με μεγαλύτερη απήχηση, αφού φυσικά τα ντύσω και με εικόνα, κινούμενη ή μή. Παράλληλα ίσως φτιάξω δική μου ανεξάρτητη σελίδα.

Από τις άλλες πλατφόρμες το bancamp είναι σοβαρή πιστεύω, το bandlab μου φαίνεται ώς η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας που στο περιθώριο ασχολείται με daw/instruments.

Μια και πληρώνω soundcloud, να διευκρινίσω ότι η συνδρομή σου δίνει, εκτός από τον έξτρα χρόνο κομμματιών, τρεις δυνατότητες ακόμα:

1. Μπορείς να αντικαθιστάς το αρχείο σε ανεβασμένο κομμάτι όσες φορές θέλεις. Στη free εκδοχή, πρέπει να ανεβάσεις νέο κομμάτι και να σβήσεις το παλιό αν έχεις κάνει κάποια αλλαγή/βελτίωση κλπ. Πολύ χρήσιμη λειτουργία αν έχεις ήδη κοινοποιήσει το link του track κάπου και δε θέλεις να το ακυρώσεις.

Το πιό σημαντικό από όλα.

Επίσης τα στατιστικά, όπου βλέπεις ποιός άκουσε τα κομμάτια σου, με ποιόν τρόπο και σε ποιές χώρες.

Και νομίζω ότι στο unlimited βλέπεις ακόμα περισσότερα στατιστικά.

Επίσης το unlimited υποτίθεται ότι σου ανοίγει πρόσβαση στα κομμάτια σου και σε άλλους χώρους, χωρίς να το έχω ψάξει.

Κανείς εκτός από τον φίλο άλεξ εννοείς.

Φυσικά δεν μιλάω για το σάουντκλαουντ. Μιλάω για τους πραγματικούς φόρους μου. Θυμίζω στον φίλο ότι όχι μόνο δεν καρπώνομαι την επένδυσή του στο σάουντκλαουντ, γιατί αυτός μόνο μπορεί να την καρπωθεί, αλλά και πιθανότατα πληρώνω πολλαπλάσιους φόρους από αυτόν στην πραγματική ζωή.

Φεύγω off-topic αλλά δυστυχώς δε μπορώ να σε ανγοώ συνεχώς. Θα προσπαθήσω να το κάνω όμως γιατί η λογική σου ξεφεύγει από την πραγματικότητα, και βάζεις το όνομά μου χωρίς να έχεις την πληροφορία που χρειάζεται για να το κάνεις.

Είναι θλιβερό να μιλάς για άλλους ενώ δεν έχεις ιδέα για το ποιοι είναι, και τι κάνουν. Το ότι υπερασπίζομαι την ιδέα ύπαρξης συνδρομής σε μια πλατφόρμα, δε σημαίνει τίποτα άλλο παρά του ότι μπορώ και αντιλαμβάνομαι χωρίς να μεροληπτώ. Δε σημαίνει ότι έχω συνδρομή στο Soundcloud επειδή καταλαβαίνω τι προσφαίρει, γιατί, και για ποιον. Δεν έχω καν συνδρομή στο Soundcloud.

Είναι ακόμη περισσότερο θλιβερό να νομίζεις ότι έχεις φίλους έτσι απλά. Εγώ πάντως δεν είμαι ένας από αυτούς και ούτε πρόκειται να γίνω. Τη φιλία την κερδίζεις, και σίγουρα όχι με το να την επικαλείς. Είναι όμως κυριολεκτικά τραγικό το ότι μπαίνεις στη διαδικασία να κάνεις οποιαδήποτε σύγκρηση του εαυτού σου με κάποιον που δε γνωρίζεις. Το εγώ σου σε έχει κατασπαράξει. Θλίβομαι.

Σίγουρα βγάζετε το ψωμί σας με κάτι πολύ μακρινό απο τέτοιου είδους "μαγαζιά" και ευτυχώς, γιατί θα βρισκόσασταν προ μεγάλων και δυσάρεστων εκπλήξεων αν υπολογίζατε να ζήσετε έτσι.?

εγω τα έχω για δωρεαν κατέβασμα όλα τα κομμάτια μου οπότε εννοειται ότι δεν περιμένω να βγάλω ούτε τα έξοδα μου. απαντώ στον φίλο που γράφει ότι δεν ξέρω αν το σαουντ βγάζει χρήμα από μένα αλλά μπορεί και να το κάνει. δε ξέρω. 

Δεν είναι πολλά τα λεφτά το χρόνο πάντως.

Εγώ αν είχα σκοπό να είμαι παραγωγικός και να προβάλλω τη μουσική μου δουλειά θα τα έδινα.

Και με βολεύει η free έκδοση που μου δίνει τη δυνατότητα να έχω αρκετό χρόνο πιστεύω για να έχω ενδεικτικά κάποια  κομμάτια μου. 

Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλή τιμή για να έχει κάποιος  αν θέλει περισσότερη χωρητικότητα το  pro.

Βρίσκω και ωραίο το layout του.

Αλλά νομίζω ότι είναι πολύ καλή τιμή για να έχει κάποιος  αν θέλει περισσότερη χωρητικότητα το  pro.

Βρίσκω και ωραίο το layout του.

να με κάτι τέτοια τον ανεβάσαμε τον τζίρο του

να με κάτι τέτοια τον ανεβάσαμε τον τζίρο του
Και μόνο που έχω βάλει πάνω του κομμάτια μου του έδωσα ανεκτίμητη αξία ??

Και θα πρέπει να ευχαριστήσουν και το noiz γιατί αν δεν υπήρχε να με εμπνέει δεν θα έγραφα κομμάτια ?

Και ευτυχώς που υπάρχει και το Sonar που το γνώρισα από το noiz, γιατί χωρίς το pro channel και τις άλλες ευκολίες θα ήμουν αναγκασμένος να χρησιμοποιώ το Cubase και θα παιδευόμουν περισσότερο ???

Και ευτυχώς που υπάρχετε όλοι εσείς οι υπέροχοι συμφορουμιτες που όλα αυτά τα χρόνια ομολογώ πως ΕΣΕΙΣ με κάνετε να κρατώ το ενδιαφέρον μου για τη μουσική και την τεχνολογία. 

Χωρίς εσάς θα τα είχα πετάξει όλα (τα παρελκόμενα της μουσικής) 

Κωστα, ομοιως. Εαν δεν υπηρχε το νοιζ στην καθημερινοτητα μου, δεν καναμε την κουβεντα αυτη, καθως δυσκολα θα ειχα ξεκινησει να παραγω μουσικη. 

Και θα πρέπει να ευχαριστήσουν και το noiz γιατί αν δεν υπήρχε να με εμπνέει δεν θα έγραφα κομμάτια ?

Και ευτυχώς που υπάρχετε όλοι εσείς οι υπέροχοι συμφορουμιτες που όλα αυτά τα χρόνια ομολογώ πως ΕΣΕΙΣ με κάνετε να κρατώ το ενδιαφέρον μου για τη μουσική και την τεχνολογία. 

Χωρίς εσάς θα τα είχα πετάξει όλα (τα παρελκόμενα της μουσικής) 

@yamethΣε έχουν πιάσει κότσο μου φαίνεται αφεντικό... Ώρα για Noiz Pro.

Πέρα απ'την πλάκα, κι εγώ είμαι on/off με τη μουσική, αλλά ξέρω ότι αν μπω εδώ μέσα κάπως θα εμπνευστώ να ασχοληθώ με τη μουσική, με οποιαδήποτε ιδιότητα.

γλυψειματίες....
Και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον εμπνευστή αυτής της μουσικής κοινότητας, τον υπέροχο δημιουργό αυτού του ιστότοπου, τον οραματιστή admin μας τον @yameth

Να είναι καλά και να έχει όλα τα καλά του κόσμου, ο θεός να μου παίρνει και να του δίνει.

χαχαχαχαχαχαχαχ

@yamethΣε έχουν πιάσει κότσο μου φαίνεται αφεντικό... Ώρα για Noiz Pro.

Επιτέλους θα 'κονομήσουμε!??

Και να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε τον εμπνευστή αυτής της μουσικής κοινότητας, τον υπέροχο δημιουργό αυτού του ιστότοπου, τον οραματιστή admin μας τον @yameth

Να είναι καλά και να έχει όλα τα καλά του κόσμου, ο θεός να μου παίρνει και να του δίνει.

χαχαχαχαχαχαχαχ

?️??

Χαχαχαχαχαχαχαχ ?

ο θεός να μου παίρνει και να του δίνει.

Μπορείς βέβαια να τον βοηθήσεις λίγο τον θεό εδώ.

Εκείνο το εξοχικό που λέγαμε θα μπορούσες λέω να του το γράψεις ......

Επιτέλους θα 'κονομήσουμε!??

Το pro, θα είναι μαρκετίστικο.

Στο unlimited θα είναι το πολύ το χρήμα.

Που θα γράφεις ότι θέλεις χωρίς περιορισμούς.

Ακόμα και για ΠΑΣΟΚ και συντάξεις ασούμε!

Και ποιος να αντισταθεί σε κάτι τέτοιο ....

Μπορείς βέβαια να τον βοηθήσεις λίγο τον θεό εδώ.

Εκείνο το εξοχικό που λέγαμε θα μπορούσες λέω να του το γράψεις ......
Θα αγοράσω το noiz αργότερα.

Σε λίγο καιρό θα τον ενοχλήσω για οικονομικές διαπραγματεύσεις με τη νομική μου ομάδα και παράλληλα θα τον πιέζω και με μπράβους παρασκηνιακά άμα έχει τρελές απαιτήσεις. ?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back