Κι εγω το ίδιο θα έλεγα. Έτσι κι αλλιώς το MTV unplugged γυρίζεται σε στημένο τηλεοπτικό στούντιο και στόχος του είναι ο καλός ήχος αφου το unplugged δεν ισχύει εν πολλοίς.Ωραίος ήχος, πολύ ωραίος ήχος, πάρα πολύ ωραίος ήχος, αλλά έχω την εξής ένσταση:
Μικρό ακουστικό σχήμα, σε αίθουσα ειδικά διαμορφωμένη, με πολύ μικρό και πολύ ήρεμο κοινό, που είμαι σίγουρος ότι ακούει ευχαριστημένο σε μικρή ένταση.Έτσι γίνομαι και εγώ μάγκας ?
Σίγουρα θα υπάρχουν κι άλλοι, για μένα όμως δεν υπάρχει καλύτερο.Μονο εμενα μου τη δινουν τα unplugged;
οχι μονοΟ τελειος ηχος εχει ιδιαίτερη αξια σε τέτοιες ηχογραφησεις ωστε να "βρεθείς και συ στο ακροατήριο".
Συγγνώμη ομως γιατι τωρα θα σπαμαρω.
Μονο εμενα μου τη δινουν τα unplugged;
αν είσαι οπαδός της κόντρας....Νομιζω - αν δεν υπαρχει ηδη - οτι θα πρεπει να ανοιξω αλλο θρεντ για το θεμα, εχει ενδιαφερον οχι για το... σκορ, αλλα για τις αποψεις!
Εγώ παλι πιστευω οτι αναδειχθηκε σαν κομμάτι. Το ηλεκτρικο ειναι που το απεχθανομαι. Το ριφ του μου ειναι απο τα πιο αντιπαθητικα στην ροκ μουσικη.Layla unplugged ήταν πιθανότατα η χειρότερη
O ήχος της 12χορδής σε αυτή τη βέρσιον ακούγεται σαν ορχήστρα σε γήπεδο ρε φίλε. Παίζει βέβαια και ο Ritchie ωραία πράγματα... (από τα καλύτερα μου είναι το πέρασμα αρπέτζιο που κάνει στο δεύτερο κουπλέ και τα αρπέτζιο-φρασεις στο τέλος)ovation time....
33 minutes ago, stavros_d80 said:
το πλεον αντιπροσωπευτικό unplugged.... νομίζω από εκεί ξεκίνησαν όλα...
Κοίτα, υπάρχουν μπάντες και καλλιτέχνες που δεν θα παίξουν unplugged γιατί ο ήχος τους είναι βασισμένος σε εντελώς αντίθετο πράγμα - τη χρήση των εφέ, του "χώρου" κλπ, π.χ. οι U2. Το γραφω χωρίς να είμαι σίγουρος ότι δεν έχουν κάνει και αυτοί.Εντάξει, με τη συνδρομή σας (και με τη σύμφωνη γνώμη του yameth ελπίζω), το θρεντ "γύρισε".
Τι να πω, τα είπατε όλα.
Layla unplugged: Καλό ως δεύτερη ευκαιρία, ΑΝ δεν σου αρέσει το ορίτζιναλ. Αν όμως σου αρέσει; Αυτό ισχύει και γενικότερα: αν σου αρέσει το ορίτζιναλ τότε δύσκολα δέχεσαι την παραλλαγή του. Ειδικά δε, αν αυτή γίνεται από τον ίδιο τον δημιουργό, ε, τότε, πως να το πω, σε πιάνει και ένα παράπονο. Γιατί βρε καλέ μου, γιατί μου την χαλάς την κοματάρα;
Bon Jovi: εδώ παραδέχομαι όντως unplugged. Εδώ παίξανε και κερδίσανε - και μπράβο τους γιατί το άξιζαν.
Nirvana: εδώ δεν μιλάω. Προ δυο ετών σκάει η κόρη μου με μπλούζα NIRVANA. Τι είναι αυτό παιδάκι μου; Τέτοια σε μάθαινε ο πατέρας σου; Τελικά τη συγχώρεσα όταν μου τύπωσε για δώρο μπλουζάκι με το logo των Van Halen. Αν θέλω όμως να είμαι αντικειμενικός, ναι, το Unplugged τους έχει μείνει κλασικό (δεν το πιστεύω ούτε εγώ τι γράφω.....)
Γενικά πάντως το unplugged μου βγάζει μία αίσθηση "στοιχήματος": για να δούμε τι ψάρια πιάνεις κλπ. Και δεν μου αρέσει να μου παίρνεις τα σύνθια και τους ενισχυτές μου και να θες να το στο παίξω λες και είμαι στο νέο κύμα, στις μπουάτ. Δεν μου πάει.
Nα λες και "δόξα τω θεώ" σε αυτή την περίπτωση.Προ δυο ετών σκάει η κόρη μου με μπλούζα NIRVANA. Τι είναι αυτό παιδάκι μου; Τέτοια σε μάθαινε ο πατέρας σου;
Eίναι όντως το πιο εμβληματικό unplugged της ιστορίας του MTV. Kυρίως για την τόλμη, να φύγουν εντελώς από τον ήχο τους. Είναι ένα στοίχημα, αν το τραγούδι που έγραψε κάποιος μπορεί να "σταθεί" απογυμνωμένο από πολύπλοκες ενορχηστρώσεις και παραγωγές. Νομίζω όμως ότι το ορόσημο ήταν το unplugged του Clapton. Ήταν αυτό που έβαλε ξανά την ακουστική κιθάρα στο χάρτη της μουσικής παραγωγής, ανέστησε ( για άλλη μια φορά) μια εταιρία και δημιούργησε μεγάλο ρεύμα στην αγορά της κιθάρας.νομίζω από εκεί ξεκίνησαν όλα...