Τα λέω χρονια. Το Sweet spot ειναι δυνατα.Το πούλησα ηδη ? μετά από κάνα δυο μήνες, αλλά οι εντυπώσεις ήταν οι εξής:
Αν παίζεις σε χαμηλές εντάσεις διαμερίσματος όπως εγώ, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμα και στο 0.1 watt πρέπει να παίζει χαμηλά, οπότε ο ήχος είναι αυτό που λένε σε πολλά βίντεο στο ίντερνετ, αδύνατος σε χαμηλομεσαία, fizzy.
Αν παίζεις δυνατά (σα δυνατή τηλεόραση η μουσική), είναι πάρα πολύ καλός. Σε ακούει το τετράγωνο αν δεν έχεις μόνωση, αλλά έχεις παρά πολύ καλό ήχο Marshall, με power distortion, αίσθημα λάμπας, δυναμικές κτλ. Καλύτερος ήχος από μεγαλύτερους Marshall με attennuator κτλ. Σ'αυτή την περίπτωση το μηχάνημα λέει πολύ, ειδικά αν το δοκιμάσεις με καλό closed back ηχείο, φαντάζομαι πως θα είναι τα 50s anniversary... ?
Γενικά είναι Marshall, πρέπει να παίξει δυνατά για να βγάλει τον ήχο του, και αυτό το δυνατά ήταν πιο δυνατά από ότι ήθελα εγώ ? Με έψησε όμως γιατί είχα χρόνια να έχω marshall, και πάω για studio vintage 20 μετά το καλοκαίρι.. ?
Αν παίζεις σε χαμηλές εντάσεις διαμερίσματος όπως εγώ, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμα και στο 0.1 watt πρέπει να παίζει χαμηλά, οπότε ο ήχος είναι αυτό που λένε σε πολλά βίντεο στο ίντερνετ, αδύνατος σε χαμηλομεσαία, fizzy.
Ναι, με λιγο γαργαλημα στα eq κατι γινεται.Με τον dsl5cr παιζω σε πολυ χαμηλες εντασεις και δεν με ενοχλει καθολου το fizzyness, καθως απολαμβανω τα λοιπα χαρακτηριστικα του ηχου. Και στο 0,5 και στα 5 watt.
Εδω διαφωνω. Δεν μπορει να μου δωσει το ιδιο αποτελεσμα το βρωμικο καναλι ενος τρανζιστορατου (πχ katana brown channel), με το βρωμικο καναλι ενος μικρου λαμπατου (πχ dsl, ht κλπ). Καμια σχεση και στον ηχο, και στις δυναμικες και στα παντα. Και μιλω για χαμηλες εντασεις.Μπορεις να εχεις το ιδιο αποτελεσμα και με κουκουρουκου τρανζιστορατο.
Θέλω κάτι να ακούγεται αξιοπρεπώς στο σπίτι χωρίς να ενοχλείται ο δίπλα ή ο απέναντι (σε μονοκατοικία μένω, αλλά έχω γείτονες) και παράλληλα να έχει δυναμικές για να μπορώ κι εγώ να εξασκούμαι στο feel όπως θέλω. Δεν περιμένω να ξετρελαθώ ή να πάρω ήχο Marshall stack, να κάνω τη δουλίτσα μου θέλω, κυρίως στα χέρια.
αναγκαστικα θα πας στο 1w και θα κοιτάξεις να ξλειδαμπαρωνεις και αν ειναι δυνατόν να βάλεις και κανένα μονωτικό έστω στις πόρτες.Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές, με έχει ταλαιπωρήσει το συγκεκριμένο θέμα και εξηγούμαι σχετικά με το πού και το γιατί.
Παίζω χρόνια με digital preamps-plugins μέσα από monitors. Ωραίος ήχος δε λέω, αλλά κολακεύει πολύ και αυτό χαλάει τα χέρια. Έπαιξα χθες καρφί σε έναν λαμπάτο με μπόλικο gain και ξεβρακώθηκα κανονικότατα.
Θέλω κάτι να ακούγεται αξιοπρεπώς στο σπίτι χωρίς να ενοχλείται ο δίπλα ή ο απέναντι (σε μονοκατοικία μένω, αλλά έχω γείτονες) και παράλληλα να έχει δυναμικές για να μπορώ κι εγώ να εξασκούμαι στο feel όπως θέλω. Δεν περιμένω να ξετρελαθώ ή να πάρω ήχο Marshall stack, να κάνω τη δουλίτσα μου θέλω, κυρίως στα χέρια.
Οκ δεν ειναι ο ίδιος ηχος.Εδω διαφωνω. Δεν μπορει να μου δωσει το ιδιο αποτελεσμα το βρωμικο καναλι ενος τρανζιστορατου (πχ katana brown channel), με το βρωμικο καναλι ενος μικρου λαμπατου (πχ dsl, ht κλπ). Καμια σχεση και στον ηχο, και στις δυναμικες και στα παντα. Και μιλω για χαμηλες εντασεις.
... Αν παίζεις σε χαμηλές εντάσεις διαμερίσματος όπως εγώ, δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Ακόμα και στο 0.1 watt πρέπει να παίζει χαμηλά, οπότε ο ήχος είναι αυτό που λένε σε πολλά βίντεο στο ίντερνετ, αδύνατος σε χαμηλομεσαία, fizzy.
Αν παίζεις δυνατά (σα δυνατή τηλεόραση η μουσική), είναι πάρα πολύ καλός. Σε ακούει το τετράγωνο αν δεν έχεις μόνωση, αλλά έχεις παρά πολύ καλό ήχο Marshall, με power distortion, αίσθημα λάμπας, δυναμικές κτλ. Καλύτερος ήχος από μεγαλύτερους Marshall με attennuator κτλ. Σ'αυτή την περίπτωση το μηχάνημα λέει πολύ, ειδικά αν το δοκιμάσεις με καλό closed back ηχείο, φαντάζομαι πως θα είναι τα 50s anniversary... ?
Κεφαλι ή combo?Εγώ είχα τη JCM800 version (50th Anniversary) και μου άφησε διαφορετική εντύπωση.
Γεια σου φίλε. Κι εγώ ήμουν με plugin χρόνια και πιο πολύ κακό κάνανε παρά καλό. Αγόρασα πρόσφατα μια καμπινα μαρσαλ 2x12 και βρήκα την υγεία μου. Βέβαια παίζω με έναν Marshall anniversary τώρα αλλά παραείναι πολλά τα watt και είμαι στην ίδια φάση με σένα. Τσέκαρε τον Marshall origin 20watt head, μπορείς να τον ρίξεις στα 10 και στο 1 watt νομίζω και είναι και φθηνός και έχει και μαρσαλ ήχο. Αν τώρα θες high gain εμένα μπυ αρέσει ο engl gigmaster στα 20 watt κι αυτός και φτιαγμένος στη Γερμανία.Παιδιά ευχαριστώ για τις συμβουλές, με έχει ταλαιπωρήσει το συγκεκριμένο θέμα και εξηγούμαι σχετικά με το πού και το γιατί.
Παίζω χρόνια με digital preamps-plugins μέσα από monitors. Ωραίος ήχος δε λέω, αλλά κολακεύει πολύ και αυτό χαλάει τα χέρια. Έπαιξα χθες καρφί σε έναν λαμπάτο με μπόλικο gain και ξεβρακώθηκα κανονικότατα.