Τι έχει το wah μου?!?!

Rockid

Νέο μέλος
Πόντοι
6
Καλησπέρες forum και καλό καλοκαίρι  :)

Το πρόβλημα έχει ως εξής:

Μου δάνεισε ένας φίλος ένα Dunlop gcb-95 για να το δοκιμάσω, διότι ήθελα να αγοράσω ένα crying baby εδώ και καιρό..

Είχα διαβάσει σε forum και αν θυμάμαι καλά κάπου το είχαν αναφέρει και εδώ μέσα ότι σε σχέση με άλλα wah (βλ. Vox V847) δεν είναι και τόσο καθαρό. Με απλά λόγια σου δίνει ένα μικρό boost.

Το φέρνω σπίτι, το βάζω στον ενισχυτή (head+cab τύπου, κεφάλι blackstar ht1 και καμπίνα marshall haze 1x12) και το δοκιμάζω στο καθαρό κανάλι. Όλα τέλεια, όλα funky. Το δοκιμάζω στο βρώμικο κανάλι του blackstar και WOW! Απίστευτο και πάλι.. ίσως τελικά το μικρό boost να μην είναι και τόσο ενοχλητικό.

Πάω να το δοκιμάσω με κανένα πετάλι...

Προσπάθεια 1: Vox satchurator. Βάζω καθαρό κανάλι, παίζω για 20 δεύτερα, δοκιμάζω το wah και απλά ξεσυνδέω το satchurator και αρχίζω να ψάχνω για ωτοασπίδες. Τζιτζικίλα στο 100% !

Προσπάθεια 2: Proco Rat. Τρομαγμένος, προσεύχομαι να ήταν θέμα του distortion και με ένα Overdrive να ηρεμήσουν όλα. Βάζω το rat στον ενισχυτή, όλα κομπλέ, ξεκινάει το Wah και αν και κάάάπως καλύτερα, ΠΑΛΙ το ίδιο θέμα. Ένας απαίσιος ήχος.. όταν είναι κάτω πολύ thin, όταν είναι πάνω μπουκώνει...ένας εφιάλτης.

Στην αρχή σκέφτηκα να χρησιμοποιώ τα κανάλια του blackstar και live αλλά ... WOOPS. Δεν παίρνει footswitch.

Και εκεί είναι που είπα : "Ήρθε η ώρα για μια συζήτηση στο noiz.."

Λέτε να το στείλω από εκεί που ήρθε και να πάρω το vox v847 ή υπάρχει κανένας τρόπος να καθαρίσει το τοπίο; Ας μου πει κάποιος που είχε το ίδιο θέμα ή κάτι παρόμοιο...

Ευχαριστώ προκαταβολικά!  ;D

**BONUS** : Και επειδή σας κούρασα γράφοντας την ιστορία της ζωής μου, ορίστε και ένα μικρό δωράκι να σας καθαρίσει το μυαλό απ'την πολυλογία μου.  ;D the needle and the spoon - lynyrd skynyd (with lyrics)

Περιμένω απαντήσεις!!

blue είπε:
με ποιά σειρά σύνδεσες wah και drives?
Υπό κανονικές συνθήκες έχω ολόκληρη pedalboard (tuner-booster-overdrive-delay-distortion) αλλά όταν δοκίμασα το wah, επειδή δούλευα και ένα looper μαζί, το δοκίμασα σε σειρά 3 πεταλιών, την πρώτη φορά 2ο και την δεύτερη 3ο. Πρέπει να μπει πιο μπροστά απ'τα πάντα; Δηλαδή και πριν το κουρδιστήρι ;

Rockid είπε:
Υπό κανονικές συνθήκες έχω ολόκληρη pedalboard (tuner-booster-overdrive-delay-distortion) αλλά όταν δοκίμασα το wah, επειδή δούλευα και ένα looper μαζί, το δοκίμασα σε σειρά 3 πεταλιών, την πρώτη φορά 2ο και την δεύτερη 3ο. Πρέπει να μπει πιο μπροστά απ'τα πάντα; Δηλαδή και πριν το κουρδιστήρι ;
όχι, απλά χρειαζόταν να αναφέρεις τη σειρά. Πχ αν το είχες συνδέσει μόνο μετά τα drives, τότε ίσως να λυνόταν το πρόβλημα (=να σου άρεσε καλύτερα το αποτέλεσμα) αν το έβαζες πριν.

blue είπε:
όχι, απλά χρειαζόταν να αναφέρεις τη σειρά. Πχ αν το είχες συνδέσει μόνο μετά τα drives, τότε ίσως να λυνόταν το πρόβλημα (=να σου άρεσε καλύτερα το αποτέλεσμα) αν το έβαζες πριν.
Χμ, οπότε μου λες να το βάλω τελευταίο και τότε θα είναι καλύτερα;

όχι το αντίθετο λέει ο blue ... πρώτο βαλτό ή αμέσως μετά το κουρδιστήρι

Πρωτο μετα το κουρδιστηρη οπως λενε και τα παιδια για πιο natural wah και μετα τις βρωμες για πιο μπιχλικια χροια. βεβαια με το delay αναμεσα στο od και το distortion και τελευταιο το wah δεν ξερω τι θα ακουστει.

Και από μένα δοκιμασέ το πρώτο και μας λες πως βγαίνει  8)

Παιδιά εγώ δεν έχω pedal board ούτε καν πεταλάκι αλλά έτσι όπως το σκέφτομαι δεν πρέπει το wah να παραμορφώνει τον ήδη βρόμικο ήχο και όχι το αντίθετο;

alexmei είπε:
Παιδιά εγώ δεν έχω pedal board ούτε καν πεταλάκι αλλά έτσι όπως το σκέφτομαι δεν πρέπει το wah να παραμορφώνει τον ήδη βρόμικο ήχο και όχι το αντίθετο;
το wah τονίζει μια μπάντα συχνοτήτων και εξασθενεί τις υπόλοιπες (σε κάθε δεδομένη θέση). Έτσι, ανάλογα με τον ήχο που θέλεις να βγάλεις έχεις 2 επιλογές (σχετικά με τη θέση του μαζί με κάποιο drive) : είτε θα κάνει τη δουλειά του πάνω στον ήχο της κιθάρας και μετά αυτό το σήμα θα παραμορφώνεται είτε θα την κάνει πάνω σε ένα ήδη παραμορφωμένο σήμα.

Το παραμορφωμένο σήμα είναι πολύ πιο πλούσιο σε συχνότητες και έτσι αυτή η ενίσχυση και εξασθένιση συμβαίνει σε πολύ πιο έντονο βαθμό. Tα ακουστικά αποτελέσματα μπορείς να τα ακούσεις δοκιμάζοντας το wah πριν και μετά την παραμόρφωση.

Σχετικό βίδεο :

Τίποτα δεν έχει το wah σου, βάλτο ΠΡΙΝ απο τα drive σου και θα ακουστεί μια χαρά (όπως δηλαδη ουσιαστικά έκανες όταν το σύνδεσες στο βρώμικο κανάλι του ενισχυτή σου).

Παιδια,εχω το ιδιο προβλημα με τον rockkid,μονο που εγω εχω το v847 και εχω προβλημα με το drive του ενισχυτη(bugera v22),αντιθετως με τα πεταλια δεν εχω κανενα προβλημα.Τι μπορει να φταει?

harros είπε:
Παιδια,εχω το ιδιο προβλημα με τον rockkid,μονο που εγω εχω το v847 και εχω προβλημα με το drive του ενισχυτη(bugera v22),αντιθετως με τα πεταλια δεν εχω κανενα προβλημα.Τι μπορει να φταει?
μήπως βάζεις το wah στη λούπα του ενισχυτή?

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back