Βοήθεια με επιλογή 4Χ12 cab.....

Αν και φιλος μου που την ειχε μου ειπε οτι ειναι υπερτιμημενη λογω handwire κτλ και οτι δεν ειναι και τοσο καλη.
δεν νομιζω να υπαρχει καμπινα στον κοσμο που να ΜΗΝ ειναι...handwired... ;D

Τα Vintage 30 φτιαχνονται εδω και χροοοοοοοονια στη Κινα...οποτε το παραμυθι με τα "αγγλικα" και τα "κινεζικα" δεν εχει δρακο...

Τα μεγαφωνα που εχουν οι harley benton EINAI αυθεντικα vintage 30...

Ειναι φοβερη επιλογη ολες οι καμπινες Η.Β με τα συγκεκριμενα μεγαφωνα...

μιας και μιλαμε για ξυλα η 1960Α μαρσαλ τι ξυλο ειναι?

Τι ρολο παιζει σε συγκριση με combo amps?

Φαντασου δηλ μια καμπινα ελατο(fender twin) τι βαρος....εμμ! ηχο θα εχει. Ασε τα ευρω.

Φαντασου δηλ μια καμπινα ελατο(fender twin) τι βαρος....εμμ! ηχο θα εχει. Ασε τα ευρω.
θα ειναι ΠΟΛΥ πιο ελαφρια απο την αντιστοιχη plywood & ΕΛΑΧΙΣΤΑ ακριβοτερη.

οι σημερινοι Fender Twin δεν εχουν solid pine καμπινα αλλα plywood.

μιας και μιλαμε για ξυλα η 1960Α μαρσαλ τι ξυλο ειναι?
νομιζω οτι οι περισσοτερες βρεττανικες καμπινες ειναι  ή birch (Baltic Birch) plywood ή beech plywood που ειναι και αφθονο στην ευρυτερη περιοχη .

μαλλον οξυα(beech baltik) κοντρα πλακε απ οτι εψαξα (δε σαιτ για ξυλεια οχι σε κανα μουσικομαρσαλοφορουμοκατι)-επειδη σημερα την ανοιξα. Δηλαδη με το ματι συγκρινα αλλα αυτο δε λεει κατι

Ναι... αν κρινω απο τις φωτογραφιες που εβαλες και μιας κι ο θειος μου ειναι ξυλουργος και εχω φαει πολυ κοντραπλακε στη μαπα, ναι αυτο στην φωτογραφια ειναι κοντραπλακε

aris 17561 είπε:
κατα την γνωμη μου ολες ειναι μετριες αν θες καλουτσικη καμπινα σε αυτα τα λεφτα για μενα οι harley benton vintage ειναι μονοδρομος.Απο την στιγμη που η ποιοτητα κατασκευης ειναι σχεδον ιδια η harley σου δινει και τα celestion v30s με λιγα χρηματα παραπανω.

Ελπιζω να βοηθησα.

Jasemeister είπε:
Διάβασε το κείμενο στο προηγούμενο λινκ, δεν μιλάει για συμπιεσμένο πριονίδι (particle board):

http://en.wikipedia.org/wiki/Particle_board
Εχω την εντυπωση οτι και τα 2 ειναι παρομοιας κατασκευης, επειδη εχω δουλεψει και με τα 2. Απο κοντα φαινεται σαν το ενα να ειναι μονο συμπιεμενο πριονιδι ενω το αλλο να ειναι συμπιεσμενο πριονιδι σε στρωσεις με φετες ξυλου( ; ) αναμεσα σαν σαντουιτς...

To 2o παντως link ειναι το λεγομενο νοβοπαν, ενω το πρωτο που εχεις στο link ειναι το κοντραπλακε...

Παντως και διαφορετικο να ειναι το 1 απο το αλλο, δεν παυει να ειναι ενα φτηνο υποκαταστατο ξυλου. Κανενας σοβαρος κατασκευαστης δεν νομιζω να χρησιμοποει για καλες καμπινες το κοντραπλακε ή ακομα χειροτερα το νοβοπαν ως υλικο.

Είμαι σίγουρος οτι τις ελληνικές ορολογίες τις ξέρεις καλύτερα από εμένα.

Αυτό που ξέρω πάντως για την αγγλική ορολογία plywood είναι οτι αναφέρεται αποκλειστικά σε φύλλα ξύλου (και όχι υποπροϊόντα του όπως πριονίδι, μικρά κομμάτια) κολλημένα μεταξύ τους.

Γι'αυτό και επεσήμανα στην αρχή όταν αναφέρθηκες σε plywood και στρώσεις baltic birch, οτι είναι το ίδιο πράγμα (σαν κατασκευή).

εγω ηρθα σε μια τελικη αποφαση λιγο πιο ακριβη αλλα δεν πειραζει μιας και σε τετοιο σημειο πρεπει να περνεις οτι σου κανει περισσοτερο....μετα απο μια δοκιμη της εν λογω καμπινας αποφασισα να την αγορασω.....παραθετω λινκ....http://www.dv247.com/guitars/orange-ppc412hp-8-guitar-speaker-cabinet--41815

Άσχετο αλλά σε ηχεία hi-fi δεν χρησιμοποιούνται ξύλα αλλά mdf (και σε φτηνά νοβοπάν) γιατί το ξύλο δεν έχει σταθερή πυκνώτητα και χρωματίζει τον ήχο.

Trending...

Νέα θέματα

Back