Όχι λάμπες... Ασήκωτες κουμούτσες. Ρώτα τον @Nestoras να σου εξηγήσει για την περίπτωση μου με κάτι σχετικόΣτο μπάσο νομίζω ανέκαθεν δεν υπήρχε τόσο μεγάλο "κόλλημα" με λάμπες.
Απλά το Sir για τη πάρτυ μου προέκυψε από το μασέρ λόγω του μασάζ που έκανα στον εν λόγω κύριο όταν από το κουβάλημα τα έπαιξε η μέση του.Όχι λάμπες... Ασήκωτες κουμούτσες. Ρώτα τον @Nestoras να σου εξηγήσει για την περίπτωση μου με κάτι σχετικό![]()
πιπιρόλι
Αυτή είναι μία ανάλυση κάποιου που πιθανότατα δεν δούλευε το 1995Eλλάδα 1995 : Tιμή marshall 585, κατώτατος μισθος 500ε, ωρομίσθιο 3,13ε, Εργατοώρες ~187
Ελλάδα 2025 " " 1690, "" 880, "" 5,5, "" ~309
Γερμανία 1995 585 " " ~1000 5,11 ~114
Γερμανία 2025 1690 2200 12,82 ~132
Ναι... ναι... μη βροντοκοπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες...Παλιά το μπάσο ήταν για άντρες.
Μόνο θλίψις και εφελκυσμός...Ναι... ναι... μη βροντοκοπάς τις χάντρες, η δουλειά κάνει τους άντρες...
Ευτυχώς αυτές οι εποχές που έπρεπε να είσαι μασίστας/ μπασίστας πέρασαν ανεπιστρεπτί.
Voltaren γιατί; Αφού δεν έχουν κουβαλημα είπαμεΟι νέοι μπασίστες θα σκάνε με voltaren, string conditioner... και μπύρα χωρις αλκοόλ!
Την παθαινουν προκαταβολικά την οσφυαλγία. Και μένει μόνιμαVoltaren γιατί; Αφού δεν έχουν κουβαλημα είπαμε![]()
Όπως έχεις παρατηρήσει εκ του σύνεγγυς και οι παλιοί πλέον με μπύρα χωρίς αλκοόλ τη βγάζουν.Οι νέοι μπασίστες .. και μπύρα χωρις αλκοόλ!
Και με λίγα κιλά μια χαρά παίζονται και αυτά. Πάντως πέρα απ' την πλάκα, με τα class D κεφάλια, με τις σούπερ ελαφριές καμπίνες και τους σούπερ light combo, σωθήκαμε.Που είναι το ROCK? που ειναι το heavy metal?
To 1995 η Ελλάδα δεν είχε έναν κατώτατο μισθό, διαφορετική έννοια από το βασικό, αλλά οριζόταν με την προϋπηρεσία.Αυτή είναι μία ανάλυση κάποιου που πιθανότατα δεν δούλευε το 1995![]()
![]()
Η δική μου ανάλυση για το 1995 θα πήγαινε ως εξής...
Βασικός Μισθός: 150.000 δρχ
Μισθός φοιτητή που δούλευε καφετέρια μαζί με tips, εγώ δηλαδή: 300.000 δρχ
Kόστος ενισχυτή πρίν από τον Thomann: Όσο γούσταρε ο μαγαζάτορας των Εξαρχείων....
ΥΓ: Πάντως για οι αυξήσεις των ενισχυτών το τελευταίο χρονικό διάστημα είναι αντικειμενικές, δεν έχουν να κάνουν με τους μισθούς της Ελλάδας και τους λόγους τους ανέλυσα απ' την αρχή.
Tonight's rig.Η αλήθεια είναι ότι πλέον με έναν λαμπάτο 10W άντε βαριά - βαριά 20W είσαι "πύραυλος" και δεν κουβαλάς τα "νταμάρια" του παρελθόντος που μας είχαν κοψομεσιάσει.
Αυτά που λέει ο Ola στο κλείσιμο του demo του νέου JCM 800 Modified είναι πολύ ωραίο να τα θυμόμαστε πού και πού όλοι μας (και ναι, πιστεύει και αυτός ότι στο μέλλον οι λαμπατοι ενισχυτές θα είναι luxury items... )
Yo John, έχει κάτι πωπούς εκεί δίπλα στην καμπίναTonight's rig.
Συν Boss Super Chorus, SD-1 και ένα Wah.
Στα 5 watt εννοείται. Μην κουφαθουμε κιόλας
Προβολή συνημμένου 51425
Ναι αλλά επειδή είμαστε χομπίστες, να το γουστάρουμε.
Κι εδώ τα λέμε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ οι κατασκευαστές αξιόλογων μηχανημάτων