'Υστατο Harley Benton poll.

• Thread starter Thread starter LK
  • Start date Start date
  • Last post Πρόσφατη δραστηριότητα Πρόσφατη δραστηριότητα:
  • Απαντήσεις Απαντήσεις: Απαντήσεις 45
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις: Εμφανίσεις 4K

Ποιά από τις δύο?

• Σύνολο ψηφοφόρων
    20
Χριστόδουλος Καλλιανίδης

LK

Μαγκούφης.
Staff member
Πόντοι
1,788
Αν ήταν η συλλογή σας να έχει μόνο έναν εκπρόσωπο της (τύπου) Gretsch ποιά θα προτιμούσατε;

1. Την άσπρη , αλά white falcon

2. Την πορτοκαλί, αλά G6120.

Α.jpg

Β.jpg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η πορτοκαλί ,θυμίζει ένδοξες στιγμές της Rock ιστορίας(CRAMPS,STRAY CATS 50'S ROCK 'N'ROLL) ,όμως  πριν 5-6 χρόνια που την λιμπιζόμουν ,υπήρχαν πολλές αναφορές στο youtube που εντόπιζαν πρόβλημα με το τρέμολο .Θυμάμαι χαρακτηριστικά τον "Nick in the States" που έδειχνε πολύ απογοητευμένος με την κιθάρα, συν βέβαια που όσο και να το κουνάς twang δεν βγάζεις.    

Την άσπρη...

Αν η περτοκαλιά ήταν με χρυσό hardware δεν θα το συζητούσα καν- και όχι ότι δεν είναι όμορφη με το nickel. Αλλά για τα γούστα μου "βοά" για χρυσό. 

ΥΓ: Το... ύστατο poll ?

Άσπρη ξεκάθαρα, αν και δε ξέρω τι παίζει με το finish και πως θα φαίνονται και οι δύο από κοντά 

Ασπρη. Αφού πας να πάρεις μια κιθάρα/απομίμηση μιας κιθάρας που κατασκευάστηκε για μόστρα (white falcon) πάρε την πιο μπάνικη (να μην αχνοφαινεται και ο καπλαμάς απο μεσα)

Πέρα από εμφάνιση , θα ήθελα να μπει στην εξίσωση και ποια θεωρείται ή θεωρείτε πιο iconic.
Τώρα κάνεις πλάκα... Όποια και να πάρεις, επάνω σου iconic θα δείχνει ?

Πέρα από εμφάνιση , θα ήθελα να μπει στην εξίσωση και ποια θεωρείται ή θεωρείτε πιο iconic.
Η εννοια αυτή εξαρτάται απο το με ποιον εχεις συνδέσει την εικόνα. Και οι δυο (οι gretsch) εχουν συνδεθει με διάφορους. Αλλά το θέμα ειναι ποιος εχει σημασια για σενα. Προσωπικά θεωρώ οτι o Chet Atkins ειναι πιο σημαντικος. Αλλά ειναι γεγονος οτι η white falcon δειχνει πιο πολύ σε σκηνή και φωτογραφιες ειναι γεγονος.

Εκτός του poll στο noiz, υπάρχει και ένα "poll" με μεγαλύτερη συμμετοχή από το οποίο μπορεί να εξαχθεί ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα μιας και βγήκαν χρήματα από την τσέπη, οπότε δεν είναι σε θεωρητικό επίπεδο όπως εδώ.

ς.jpg

δ.jpg

White Falcon: (White - Gold Hardware)

Neil Young

Billy Duffy (The Cult)

Martin Gore (Depeche Mode)

John Frusciante (RHCP) 

Roy Orbinson 

Joe Strummer (The Clash)

The Edge (U2)

Dave Stewart (Eurythmics)

Gretsch 6120 (All Models - Orange - Chrome or Gold Hardware)

Chet Atkins

Brian Setzer

Eddie Cochran

Reverend Horton Heat

Νομίζω ότι η πορτοκαλί είναι σίγουρα πιο iconic αν συζητάμε για Rockabilly. Ψήφισα τη λευκή με το χρυσό hardware γιατί μου κάνει πιο 50s elegance.

White Falcon: (White - Gold Hardware)

Neil Young

Billy Duffy (The Cult)

Martin Gore (Depeche Mode)

John Frusciante (RHCP) 

Roy Orbinson 

Joe Strummer (The Clash)

The Edge (U2)

Dave Stewart (Eurythmics)

Gretsch 6120 (All Models - Orange - Chrome or Gold Hardware)

Chet Atkins

Brian Setzer

Eddie Cochran

Reverend Horton Heat

Νομίζω ότι η πορτοκαλί είναι σίγουρα πιο iconic αν συζητάμε για Rockabilly. Ψήφισα τη λευκή με το χρυσό hardware γιατί μου κάνει πιο 50s elegance.
Καλά και ο Swetzer έπαιζε και με white.

Λοιπόν το πρόβλημα μου είναι ότι μου αρέσει πιο πολύ η άσπρη,  αλλά θεωρώ την πορτοκαλί πιο iconic και εγώ....ίσως γιατί ήταν και προγενεστερη- πρώτη. 

Πες μας ποια έχεις διαλεξει να μη ψηφίζουμε τσαμπα... 
Έλα μου ντε... Ως είθισται, ο αγαπητός κύριος συνήγορος σφυγμομετρεί την κοινή γνώμη για να δει αν ταυτίζεται με την προειλημμένη απόφαση του ?

Έλα μου ντε... Ως είθισται, ο αγαπητός κύριος συνήγορος σφυγμομετρεί την κοινή γνώμη για να δει αν ταυτίζεται με την προειλημμένη απόφαση του ?
Όπως εξήγησα....το πρόβλημά μου είναι ότι μου αρέσει πιο πολύ η άσπρη αλλά θεωρώ την πορτοκαλί πιο iconic.

Πες μας ποια έχεις διαλεξει να μη ψηφίζουμε τσαμπα... 
Δεν έχω διαλέξει...σοβαρά. 

Όπως εξήγησα....το πρόβλημά μου είναι ότι μου αρέσει πιο πολύ η άσπρη αλλά θεωρώ την πορτοκαλί πιο iconic.
ΟΚ, σεβαστό, αλλά λυμένο... Το κοινό τάσσεται με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της λευκής και άσπιλης. ?Καλορίζικη λοιπόν ? The people has spoken...  

ΟΚ, σεβαστό, αλλά λυμένο... Το κοινό τάσσεται με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της λευκής και άσπιλης. ?
Μην βιάζεσαι....., άσε το poll να τρέξει...?

Νομίζω ότι το κύριο πρόβλημά μου με την πορτοκαλί είναι ότι δεν ταιριάζει το χρώμα με την ανοικτή καφέ ταστιέρα. Μου κάνουν mismatched οι αποχρώσεις. Γενικά δε μου αρέσουν καθόλου οι ανοικτές καφέ ταστιέρες αν δε μιλάμε για Rickenbackers.

Αλήθεια, τώρα που το 'χεις πάρει ζεστά δεν ψωνίζεις και καμιά 12χορδη Chickenbacker από Ali Express να μας πεις εντυπώσεις; Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μία από τις πιο iconic κιθάρες του rock n roll, πολύ πιο επιδραστική από τα Gretschoειδή...

Αλήθεια, τώρα που το 'χεις πάρει ζεστά δεν ψωνίζεις και καμιά 12χορδη Chickenbacker από Ali Express να μας πεις εντυπώσεις; Έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μία από τις πιο iconic κιθάρες του rock n roll, πολύ πιο επιδραστική από τα Gretschoειδή...
Υπάρχει πρόγραμμα εδώ....σιγά σιγά ?

Trending...

Νέα θέματα

Back