59 Les Paul DIY

HellFire

Ενεργό μέλος
Πόντοι
198
Η ιδέα ήταν καρφωμένη στο μυαλό εδώ και και τρία τέσσερα χρόνια.

Μετά από την κατασκευή μερικών τελε ,Στρατ και μιας Jagstung ήρθε η ώρα.

Το σώμα θα γίνει από ένα κομμάτι μαόνι,δωρεά του Νάσου (thanks mate) και τα template είναι αντιγραφή των templates του Θάνου!(Thanks buddy).

Όπως καταλάβατε περίμενα τοσα χρόνια μήπως και μου δώσει κάποιος τα υπόλοιπα parts και φτιάξω την κιθάρα τσάμπα,αλλά δεν είδα φώς!  

IMG_20191223_115238.jpg

IMG_20191228_170659.jpg

IMG_20191228_170720_1.jpg

IMG_20191228_170741.jpg

IMG_20191228_170755_1.jpg

IMG_20191228_170812.jpg

To top που σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω.

IMG_20191229_044412.jpg

Πριν μερικα χρονια ειχα αλλαξει την εμφανιση σε μια Gibson LP ενος φιλου, απο apple red σε burst...

12278195_10208174997955437_9983392_n.jpg

12315070_10208178965174615_1878832886_o.jpg

finished.jpg

WP_20160315_23_40_27_Pro.jpg

WP_20160316_10_35_26_Pro.jpg

Έλα να έρχονται οι 59άρες λέμε!

Ωραίο καπάκι.

Θα φτιάξεις και το μπράτσο από ένα κομμάτι μαόνι?

Θα είναι long tenon κανονικά?

Δεν πιστεύω να την κάνεις emmental από τις τρύπες όπως είναι το template ....

Θα βαφτεί νίτρο?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Ώχ έδωσα τέτοιο μαόνι μουαρέ εγώ ?

φίλε με πικάρεις άγρια με το όργανο που πας να φτιάξεις, ειμαι και γω κανα χρόνο που στριφογυρίζω με τις LP

το απόλυτο rock και όχι μόνο εργαλείο

τώρα έπαθα ζημιά

και δε μου λες μπράτσο τι ξύλο θα βάλεις??

γιατί ένα κομμάτι το μπράτσο .? δεν φοβάσαι τα σπασίματα?

Το μαόνι αυτό έχει πάνω από 850kg/m3 πυκνότητα η κιθάρα θα ζυγίζει κανα τόνο

Άντε ρε Νάσαρε κι εσύ, να μας τρέχουνε τα σάλια.

Το 2020 θα είναι έτος Les Paul.

Είναι και ρουφιάνα η άτιμη, δεν έχει flat top καπάκι.

Να δω πώς θα κάνετε το carved top.

Πριν ξεκινήσω, να κατασταλάξω για το βάρος της αν την θέλω 4,5 ή 3,5 κιλά που ειναι ένα λογικό βάρος

Νίκο εσύ πως θα τη φτιάξεις ?

το carved top δεν είναι θέμα έχω κάνει ήδη ένα χωρίς τη βοήθεια jig 

καλή αρχή ?

εμένανε μου τόχαν πεί ξέχνα ρε Νάσο την LP

Μερακλής !!!
Αυτή η λέξη  πάντα μου  έφερνε στο μυαλό ταινίες τις οποιες οι ξανθιές γυναίκες τις βλέπουν μέχρι το τέλος για να δουν αν το ζευγάρι τελικά θα παντρευτεί,δεν ξέρω γιατί το έχω συσχετίσει έτσι! ?

Τα template του Θάνου κάνουν θαύματα,τα έβαλα διπλα σε ένα κομμάτι ξύλο και το πρωί είχα αυτό το αποτέλεσμα!

IMG_20191215_200843_1.jpg IMG_20191230_164201.jpg IMG_20191230_164434.jpg

Ωραίο έγινε 

αυτός που την πρωτόφτιαξε γυναίκα είχε στο μυαλό του

αυτό το κομμάτι πάει για την LP του φτωχού?

Mαλλον στο τζακι το βλεπω μας εχει παγωσει η Ζηνοβια ! ?

Ναι η ρουφιάνα!

Oλα ωραια και ευγε, αλλα LP χωρις binding στο μπρατσο.......πασχει σοβαρα στο σκελος ποσα κεφαλια γυρνανε να κοιταξουν.

Γιατι να μην εχει binding το μπρατσο? Εκπτωσεις θα κανουμε??

Ωραίο έγινε 

αυτός που την πρωτόφτιαξε γυναίκα είχε στο μυαλό του

αυτό το κομμάτι πάει για την LP του φτωχού?
Μαλλον εμενα ειχε στο μυαλο του μετα απο τοσους κουραμπιεδες και μελομακαρονα που εχω φαει...

Αν αληθευει οτι πρεπει να περπατησεις 50 λεπτα για να καψεις ενα μελομακαρονο , τοτε εγω πρεπει να παω στο Θιβετ και να γυρισω με τα ποδια!

Ρουταρισμα του σώματος και καθάρισμα στο oscillating drum sander.

Έγιναν και οι τρύπες για διακόπτη και ηλεκτρικά.

IMG_20191226_174507.jpg

IMG_20191226_181839.jpg

Δείξε μας λίγο και τις τρύπες που άνοιξες στο σώμα

πόσα κιλα?

Δείξε μας λίγο και τις τρύπες που άνοιξες στο σώμα

πόσα κιλα?
Προϊστάμενε η σε παρακολουθούσες σήμερα που τα λέγαμε με τον Θάνο ,η κάνεις την ερώτηση για να τα πω και εδώ.?

Το mahogany αυτό είναι πολλά βαρύ γιατί έρχεται από αγίους τόπους κάπου κοντά στα Ζωνιανά! Με τις τρύπες που άνοιξα αρχικά παρέμεινε βαρύ! μάλλον έφαγε και αυτό πολλούς κουραμπιέδες!Εγώ πληροφοριακά βρίσκουμε τώρα στην Ιορδανία με τα πόδια ....

Μετά από κάποιες συζητήσεις που είχα  με τον κύριο Gil Yaron,ο άνθρωπος έχει δουλέψει στην fender  και στην Gibson για όσους δεν τον ξέρουν ,πέρασε αρκετά χρόνια στην Αμερική πριν αποφασίσει να γυρίσει στο Ισραήλ και να μεταφέρει εκεί τις γνώσεις του και το εργαστήριο του. Εκείνη την περίοδο έτυχε να τον γνωρίσω και εγώ μέσα από ένα ξένο φόρουμ και να ανταλλάξουμε αρκετά mail. Τα τελευταία χρόνια λόγο των αναταραχών στην μεση Ανατολή πήρε την απόφαση να μεταφερει το εργαστήριο του στην Αμερική,έχει μια η δυο κόρες αν θυμάμαι καλά και η ασφάλεια της οικογένειας του ήταν και είναι πάνω από όλα,όπως είμαι φυσικό....τέλος παρενθέσεις .

Ο άνθρωπος αυτός λοιπόν με συμβούλεψε να σκάψω μέσα στην κιθάρα δύο θαλάμους δικής του σχεδιάσεις ,την οποία εφαρμόζει και στις 59αρες που φτιάχνει όπως και στο μοντέλο Bone. Μου προώθησε το σχέδιο αλλά με ζήτησε να μην το δημοσιεύσω.

Αν κάποιος είναι σχολαστικός μπορεί να βρει την διατάξει των θαλάμων στο ίντερνετ.

O Gil υποστηρίζει ότι με αυτη τη σχεδίαση το maple top πάλλεται καλύτερα με αποτέλεσμα να δίνει περισσότερα μεσαία.

Το αν ισχύει η όχι δεν το ξέρω,το αν ο άνθρωπος αυτός πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες,όπως υποστήριξε ένας άλλος Αμερικανός  φίλος στη σελίδα μου στο FB πάλι δεν το ξέρω,αυτό που ξέρω είναι ότι ο Gil έχει μεγάλη τεχνογνωσία στο θέμα κατασκευή κιθαρας και πάντα ηταν-ειναι πρόθυμος να βοηθήσει και να απαντήσει σε ερωτήσεις ,αυτό για μένα δείχνει άνθρωπο που δεν φοβάται να εκτεθεί μέσω του να να μοιραστεί .....

Το σώμα τώρα ζυγίζει 2.3κιλα.

Ότι σου πει είναι ΝΌΜΟΣ.
Καλά τα λες Νίκο ,αλλά και οι Αμερικανοί  έχουν θέματα, δες το σχολείο ανθρώπου που έχει ωφεληθεί από τις γνώσεις του Yaron και που μέχρι πριν δύο χρόνια ρωτούσε δεξιά και αριστερά για βασικά θέματα οργανοποιιας.

IMG_20200105_110152.jpg

Σίελος τρέχει στο πηγούνι!!!! 

Σε παρακολουθώ να ξες! 

Ψαρόκολλα θα βάλεις; Βάζαν τότες!

Τα τεμπλεητς μπορούμε να τα αντιγράψουμε; Ακόμη καλύτερα τα έχουμε σε κανένα .cad???

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back