Πολλές φορές στο χώρο της μουσικής τα φώτα της δημοσιότητας πέφτουν σε ανθρώπους που σε κάνει να αναρωτιέσαι για ποιο λόγο αυτός ο μουσικός συγκεντρώνει τόση φήμη. Στον αντίποδα, πολλάκις άτομα με ταλέντο και εσωτερικό πλούτο δεν απολαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Ένα τέτοιο άτομο ήταν ο Στέλιος Πισής.
Ο Στέλιος έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 19 Οκτωβρίου 2024 σε ηλικία 48 ετών. Έπασχε από μυική δυστροφία από τότε που ήταν πέντε ετών. Το πρόβλημα υγείας του δεν τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί με τη μουσική, αλλά αποτέλεσε παράδειγμα θέλησης και αφοσίωσης για όλους μας. Όντας καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, έγραφε τραγούδια στον υπολογιστή νότα-νότα με το μάτι.
Ανέπτυξε προσωπική φιλία και έκανε αρκετές συνεργασίες με άτομα του χώρου, όπως Μαχαιρίτσας, Σαββόπουλος, Νταλάρας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και ο Chris de Burgh.
Ο Στέλιος, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, διακατεχόταν από βαθιά πίστη, γεγονός το οποίο δεν απέκρυψε ποτέ. Αυτό μάλιστα φαίνεται και στο στίχο ενός τραγουδιού που έγραψε το οποίο ακόμα συγκλονίζει:
Απ’ το παράθυρό μου βλέπω ένα κομμάτι ουρανό
κι αν έχει σύννεφα γεμίσει εγώ το βλέπω γαλανό.
Όσα με πίκραναν ξεχνάω, ανήκουν πια στο παρελθόν
μ’ ένα τραγούδι όλα τα σβήνω και ζω μονάχα το παρόν.
Τίποτα πια δε με τρομάζει,
αφού, έχω εσένα ν’ αγαπώ
Εσύ μου δίνεις τη χαρά και ’γω με νότες
σ’ όλο τον κόσμο την σκορπώ.
Απ’ το παράθυρό μου φεύγω, σαν αετός ψηλά πετώ
ψάχνω να βρω το όνειρό μου κι όλο τον άνεμο ρωτώ:
Πού να ’ναι η χαρά κρυμμένη; κι αυτός μου λέει θα το δεις
σ’ όλο τον κόσμο κι αν την ψάξεις, μες την καρδιά σου θα τη βρεις.
Τίποτα πια δε με τρομάζει...
Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 48 ετών έκανε τον κύκλο του διαδικτύου:
Όμως τέτοιοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ. Μένουν ζωντανοί στη σκέψη μας και στην καρδιά μας μέσα από το έργο τους, παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές μουσικών!
Ο Στέλιος έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 19 Οκτωβρίου 2024 σε ηλικία 48 ετών. Έπασχε από μυική δυστροφία από τότε που ήταν πέντε ετών. Το πρόβλημα υγείας του δεν τον απέτρεψε από το να ασχοληθεί με τη μουσική, αλλά αποτέλεσε παράδειγμα θέλησης και αφοσίωσης για όλους μας. Όντας καθηλωμένος σε ένα κρεβάτι, έγραφε τραγούδια στον υπολογιστή νότα-νότα με το μάτι.
Ανέπτυξε προσωπική φιλία και έκανε αρκετές συνεργασίες με άτομα του χώρου, όπως Μαχαιρίτσας, Σαββόπουλος, Νταλάρας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, ενώ τον επισκέφτηκε στο σπίτι του και ο Chris de Burgh.
Ο Στέλιος, παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε, διακατεχόταν από βαθιά πίστη, γεγονός το οποίο δεν απέκρυψε ποτέ. Αυτό μάλιστα φαίνεται και στο στίχο ενός τραγουδιού που έγραψε το οποίο ακόμα συγκλονίζει:
Απ’ το παράθυρό μου βλέπω ένα κομμάτι ουρανό
κι αν έχει σύννεφα γεμίσει εγώ το βλέπω γαλανό.
Όσα με πίκραναν ξεχνάω, ανήκουν πια στο παρελθόν
μ’ ένα τραγούδι όλα τα σβήνω και ζω μονάχα το παρόν.
Τίποτα πια δε με τρομάζει,
αφού, έχω εσένα ν’ αγαπώ
Εσύ μου δίνεις τη χαρά και ’γω με νότες
σ’ όλο τον κόσμο την σκορπώ.
Απ’ το παράθυρό μου φεύγω, σαν αετός ψηλά πετώ
ψάχνω να βρω το όνειρό μου κι όλο τον άνεμο ρωτώ:
Πού να ’ναι η χαρά κρυμμένη; κι αυτός μου λέει θα το δεις
σ’ όλο τον κόσμο κι αν την ψάξεις, μες την καρδιά σου θα τη βρεις.
Τίποτα πια δε με τρομάζει...
Η είδηση του θανάτου του σε ηλικία 48 ετών έκανε τον κύκλο του διαδικτύου:
Πέθανε ο Κύπριος μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής - Η ιστορία του με τη μυϊκή δυστροφία
Παράδειγμα δύναμης και θέλησης ήταν ο μουσικοσυνθέτης Στέλιος Πισής, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 48 χρονών. Έπασχε από μυϊκή δυστροφία από πέντε ετών.
www.news247.gr
Όμως τέτοιοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν ποτέ. Μένουν ζωντανοί στη σκέψη μας και στην καρδιά μας μέσα από το έργο τους, παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές μουσικών!